Hlavní obsah

Plán je jasný. Jak Češi zabrání stěhování do Košic?

Bratislava

Čtyři nejlepší mužstva na závěr skupiny svedou boj o setrvání v Bratislavě i pro čtvrtfinále. Uspěje ten, kdo obsadí v konečné tabulce první nebo druhé místo. Pokud český tým zvítězí nad Švýcary v základní hrací době, hodně se svému cíli přiblíží.

Češi varují před švýcarskou zarputilostí, Švýcaři zase před tvrdostí obránce Radko GudaseVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Přesto budou reprezentanti muset čekat do pozdního večera na výsledek zápasu Švédsko-Rusko. Pokud by totiž obhájci zlata zdolali sbornou přesně tříbrankovým rozdílem (se skóre 6:3 a vyšším), pak by Češi museli i tak do Košic, protože by měli nejmenší počet vstřelených gólů v minitabulce vzájemných zápasů s těmito dvěma mužstvy.

Při zisku dvou či jednoho bodu z poledního zápasu čeští hokejisté prožijí ještě napínavější čekání na večerní výsledek Tre Kronor. Švédové by totiž nesměli uhrát víc bodů, než dokáže o osm hodin dřív národní tým, aby nedošlo na nechtěné české stěhování 400 km východně. „Nikomu se nechce cestovat přes celé Slovensko," říká Patrik Bartošák, který by se měl po pěti dnech vrátit do branky.

Trenéři tají sestavu se Švýcary. Nějaké změny ale budou. Kdo bude chytat?

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Pokud by reprezentanti s obhájci stříbra jen těsně padli, nemusí to pro ně ještě bezpodmínečně znamenat automaticky středeční přesun do Košic za podmínky, že Rusové si večer udrží stoprocentní úspěšnost. Pak by o 2.-4. místě v bratislavské skupině rozhodovala minitabulka tří mužstev, která by měla patnáct bodů, a Česko by z ní vyšlo nejlépe při porážce o gól. „Nenazval bych Košice strašákem, ale přiznávám, že máme plán vydržet v Bratislavě. Z mnoha úhlů pohledu by to pak bylo pro nás pohodlnější," říká trenér Miloš Říha.

Na jméno čtvrtfinálového soupeře si musejí čeští hokejisté určitě počkat až do úterního večera. Kandidáty zůstávají Kanada, USA, Finsko a Německo. Konečné pořadí v košické skupině určí teprve poslední utkání, kterým bude zámořské derby. Předtím ale dojde i na důležitý souboj Finů s Němci.

Proti Švýcarům už v poledne. Čeští hokejisté budou dřív vstávat. Co si dají k snídani?

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Každopádně Suomi už nemohou skončit v tabulce skupiny A čtvrtí, naopak stříbrní olympijští medailisté tam nemohou dosáhnout na první příčku. Vše ostatní je otevřené, byť papírově zatím všechno ukazuje na téměř tradiční čtvrtfinálové soupeře posledních let Američany, proti nimž Češi hráli o postup na MS 2014, 2016 i 2018.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články