Hlavní obsah

Slovenský smutek na MS je skutečností. Aneb když hrají hlavní roli minuty

Praha

Smutek, zklamání, rozčarování, vztek. Slovenští hokejisté na mistrovství světa pomalu balí. Na turnaji, který hrají na vlastní půdě před vlastními fanoušky. Někdy je sport krutý. Doslova pár minut jim zavřelo čtvrtfinálovou bránu. "Slováci si ve čtvrtfinále nezahrají, Němci jim nepomohli,“ hlásá titulek serveru sme.sk po nedělní výhře USA 3:1. Tento duel rozhodl o osudu domácího mužstva.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Smutek. Slovensko si čtvrtfinále na domácím MS nezahraje.

Článek

„Bylo to super, fanoušci byli skvělí, chtěli jsme zápas pro Slovensko vyhrát, chtěli jsme, aby taky postoupili, nebo aspoň měli ještě šanci. Bohužel to nevyšlo," litoval německý obránce Dominik Kahun pro hokej.sk.

Slováci mají devět bodů z šesti zápasů, Němci před nimi o tři více. A právě tento soupeř stojí také za jejich vyřazením. Domácí prožili v základní skupině v Košicích dva kolapsy.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Slovenský útočník Libor Hudáček se snaží překonat britského gólmana Jacksona Whistlea.

V pondělí Slováci trápili Kanadu, které nastříleli dokonce pět gólů, jenže stejně jim to nestačilo ani na bod, protože rozhodující branku inkasovali necelé dvě vteřiny před koncem základní hrací doby. O dva dny později měli Slováci herně i střelecky navrch proti Německu, nad kterým ještě v předposlední minutě třetí třetiny vedli 2:1.

Pak ale při německé hře bez brankáře inkasovali, a aby toho nebylo málo, 27 vteřin před třetí sirénou jim hvězdný Leon Draisaitl zasadil mat.

Tabulka základní skupiny A
1.USA627:1214
2.Finsko517:713
3.Kanada528:1112
4.Německo614:1612
5.Slovensko626:189
6.Dánsko517:165
7.Francie511:271
8.Velká Británie65:380

Situaci neměli ve vlastních rukách

„Už jsme to neměli ve vlastních rukách, můžeme si za to sami. Na tribuně jsme byli samozřejmě nervózní, ale atmosféra byla dobrá, lidi na stadionu fandili Němcům," litoval po výhře USA nad Německem slovenský gólman Marek Čiliak. „Slovenské naděje zhasly," vystihl situaci server pravda.sk.

Slovensko čeká poslední představení v úterý v Košicích, kdy se postaví Dánsku. „Nemusíme hledat motivaci, chceme zápas zvládnout pro lidi," dodal pro cas.sk Čiliak. I když Slováci vyhrají, budou zklamaní.

Reklama

Související témata: