Hlavní obsah

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku? Šance jsou velké

Bratislava

Slovenský svaz ledního hokeje rozběhl jednání s IIHF o pořádání jedné ze základních skupin letošního mistrovství světa. Jednání potvrdil prezident slovenského svazu Miroslav Šatan.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Prezident slovenského hokejového svazu Miroslav Šatan.

Článek

Slovensku už tento týden odevzdalo IIHF potřebnou dokumentaci a rozpočet k případné participaci na organizování světového šampionátu 2021. „Rádi bychom zdůraznili, že zatím není nic jisté. Rozhodovat bude rada IIHF," zdůraznil Šatan. Skupina by se mohla odehrát v Bratislavě.

Po odebrání organizace Bělorusku se však nadále zvažuje také možnost, že se celý šampionát odehraje v Lotyšsku a zájem má také Dánsko. „Chtěli jsme ukázat hokejovému světu, že dokážeme a chceme pomoct v krizové situaci. Učiníme vše proto, abychom radu IIHF přesvědčili, že Slovensko je to správné místo pro organizaci světového šampionátu. Máme za sebou už několik debat s představiteli vlády, kteří nám vyjádřili podporu," konstatoval Šatan.

Naděje na uspořádání mistrovství světa na Slovensku je prý velká

Bývalý prezident slovenského hokejového svazu Igor Nemeček tvrdí, že IIHF je nakloněna dát šampionát Slovensku společně s Lotyšskem. „Šance Slovenska jsou velké. Má největší zkušenosti s organizací, v blízkosti stadionu je dostatek ubytovacích možností a bratislavská aréna byla rekonstruována k poslednímu šampionátu v roce 2019," říká Nemeček. Kvůli pandemii covid-19 byl loňský šampionát zrušený, takže Slováci by dostali možnost pořádat mistrovství světa podruhé po sobě.

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji by mělo začít 21. května a finále je na programu 6. června. Bratislava by mohla pořádat nejen utkání jedné ze skupiny, ale také dvě čtvrtfinálová utkání.

Reklama

Související témata: