Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Třetí třetinu jsme odfárali, hřeje Bednáře. Vrána? Zatnul zuby, všechna čest!

Praha

Ve čtvrtečním zápase národního týmu na mistrovství světa proti Švédsku bylo jasně vidět, že hokej se má hrát celých šedesát minut. Musíme si upřímně přiznat, že prvních čtyřicet nebylo z naší strany vůbec dobrých. I přesto, že jsme do zápasu vstoupili aktivně a měli optický tlak, šel soupeř do vedení. Po zbytečném faulu nám v přesilovce vstřelil druhý gól, což mužstvo trochu srazilo.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář na archivním snímku v aréně Mountfieldu HK.

Článek

Ve druhé třetině jsme měli veliký nástup, Švédové ji odehráli poměrně dost laxně, při náskoku 2:0 už nebyli na ledě tolik aktivní a naši hráči začali hrát agresivně. Měli jsme jednu střelu do tyčky, která byla sražená obráncem a taková šťastná. Samozřejmě v momentě, kdy se nedaří, tak do branky nespadne ani prd. Ale vyloženou šanci jsme neměli a stříleli jsme z dálky. Tudíž tento moment, kdy zvonila tyčka, nemůžeme považovat za smůlu nebo že by se k nám něco otáčelo zády.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Andreas Wingerli ze Švédska překonává Šimona Hrubce. Vlevo je obránce Libor Šulák.

Pro mě bylo hrozně zajímavé na konci třetiny sledovat, jak někteří hráči vyvolávali šarvátky a snažili se soupeře rozhodit. Bylo hodně kontaktů před bránou, při úplně posledním střídání u mantinelu po sobě skákali, což taky udělalo hrozně moc. Kontakty, rejpání, nějaké kecy, dloubání... Tohle byl to faktor, který také pomohl k obratu.

Bylo znát, že Švédové byli podráždění, proto se nechali takhle dvakrát vyloučit a kluci je pak ve třetí části dvakrát potrestali. Dostali se tím na koně, vzrostlo jim sebevědomí. Závěrečnou třetinu včetně Šimona Hrubce odehrálo mužstvo perfektně a odmakalo ji.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Kuba Vrána ho nakopnul důležitým gólem z přesilovky. Není zdravotně úplně fit a šel do zápasu z pozice třináctého útočníka. Ve finále dostal na ledě hodně prostoru, byť jednu chvíli to vypadalo, že ho rameno hodně bolí a ze zápasu odstoupí. Ale zatnul zuby. Všechna čest! Po jeho trefě získal náš tým sebevědomí a rozjel se.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Češi se radují z gólu proti Švédům. Zleva Matěj Stránský, Filip Chytil, autor branky Jakub Vrána a Libor Šulák.

V tomto zápase to ale nebylo jenom o Kubovi, ale fakt o celém mužstvu. Poslední třetinu skutečně odfáralo a patří mu velký dík. Vím, že bylo hodně negací po čtyřiceti minutách, respektive po prvních dvaceti, kdy Švédové byli v osobních soubojích a na nohách lepší. Hodně lidí v tu chvíli asi ve výhru už nevěřilo. Jenže kluci se nevzdali.

Viděl jsem utkání na Českých hokejových hrách v Praze a náš herní projev se podle mě ukázal až teď v této třetí třetině. Z týmu spadla tíha, tlak a klukům se rozjely nohy. Hráli agresivně, padali po hubě do střel, blokovali je. Hráli obětavě, zkrátka hokej, který jsme chtěli všichni vidět. Nepochybuji, že zvládneme zbytek skupiny a postoupíme do čtvrtfinále.

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: