Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Že nemáme mladé hráče? Ukázal se opak! Pešán je výborný trenér, smeká Bednář

Praha

Do startu mistrovství světa zbývá necelý týden, máme za sebou České hry, na kterých nároďák ani jednou neprohrál a musím říct, že sestava, kterou bere trenér Filip Pešán do Rigy, vypadá na papíře velmi dobře. A i výkony na turnaji v Praze byly výborné.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

Článek

Na to, jak se říká, že nemáme mladé hráče, tak České hry jasně ukázaly, že mladé kluky máme. Jenom je potřeba s nimi umět pracovat a dát je dohromady. Svědčí o tom třeba to, jak naše první lajna v čele se Špágrem (Michaelem Špačkem), Zadinou a Hronkem motala ve čtvrtek Švédy.

Sestava, kterou Filip Pešán bere do Rigy, je velice zajímavá. Jestli kluci budou dál hrát takhle agresivně a dobře bruslařsky, mohli bychom na šampionátu udělat úspěch. Šimon Hrubec si výborné výkony z Omsku převedl do nároďáku a doufejme, že mu to vydrží. Opravdu se mi naše sestava líbí a z předváděného hokeje mám velice dobrý pocit.

A to ještě v Praze nehráli Kubalík s Vránou... Trenéři nebudou mít lehké rozhodnutí, koho postavit. Mužstvo má velkou sílu a energii.

Někoho mohlo překvapit, že v nominaci chybí Hynek Zohorna, trenér Filip Pešán to vysvětloval, že v určitých lajnách potřebuje mít rychlost a mládí. Práce Filipa Pešána se mi dlouhodobě líbí už z jeho působení v Liberci, který zvednul. Ano, po letošních dvacítkách měl nešťastné výroky v médiích, to ale neznamená, že je špatný trenér. Naopak! Jeho práce, stejně jako ta Vaška Varadi v Třinci, se mi moc líbí. Jsou to mladí moderní kluci, kteří mají před sebou velkou budoucnost.

V přípravě jsme vyhráli všech devět zápasů, ale teď se začíná od nuly. Máme těžkou skupinu, začínáme hned s Ruskem, což bude obrovská a těžká prověrka. Doufám, že mužstvo naváže na dosavadní výkony a ukáže, že těch devět výher nebyla náhoda. Jestli kluci budou dál hrát takhle, nikdo nemůže říct ani slovo.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Síla týmu na papíře vypadá velmi dobře, i výkony na Českých hrách byly výborné. Ale mistrovství světa je už o něčem jiném. Potřebuješ přejít přes čtvrtfinále. Netipuju, jak v Rize dopadneme, jenom si přeju, aby mužstvo hrálo jako doposud. Věřím, že trenéři dokážou kluky namotivovat a udržet je v koncentraci.

S národním mužstvem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 zápasů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií. Před nedávnem ukončil ve 44 letech úspěšnou kariéru.

Reklama

Související témata: