Hlavní obsah

Útočník Kovář zůstane další sezonu v Zugu

Zug

Kapitán hokejové reprezentace na mistrovství světa v Rize Jan Kovář bude nastupovat i v příští sezoně za Zug, kterému letos pomohl získat mistrovský titul. Švýcarský klub dnes oznámil, že český útočník nevyužil výstupní klauzuli, která mu umožňuje po konci sezony odejít do KHL. Smlouvu má Kovář až do roku 2023.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán české reprezentace Jan Kovář (uprostřed) mezi švýcarskými hráči Leonardem Genonim (vlevo) a Ramonem Untersanderem.

Článek

Generálního manažera Zugu Reta Kläye Kovářovo rozhodnutí potěšilo. "Jan je příkladný lídr nejen na ledě, ale i v kabině. Spoluhráčům pomáhá k lepším výkonům," uvedl Kläy na klubovém webu.

Jednatřicetiletý centr nasbíral v uplynulém ročníku švýcarské ligy v 65 zápasech včetně play off 17 gólů a 61 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem základní části i vyřazovacích bojů.

Kovář má za sebou dvě sezony v Zugu. V minulosti byl oporou Magnitogorsku, se kterým dvakrát získal Gagarinův pohár. Titul získal také v extralize s Plzní. V roce 2018 se neúspěšně snažil prorazit do NHL.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: