Hlavní obsah

Blümel musí být vedle hvězd ve střehu, ale už není za dřeváka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po boku hvězd o patnáct roků starších se už na závěr přípravy před šampionátem rozehrál k parádním výkonům v elitním reprezentačním útoku Matěj Blümel a také v Tampere si nemůže vynachválit souhru s ostřílenými harcovníky Romanem Červenkou a Davidem Krejčím. Pardubický hokejový rychlík připouští, že vedle nich musí být neustále ve střehu.

V pořadu PŘÍKLEP EXTRA jsme vyhlašovali nejlepšího hráče utkání.Video: Sport.cz

 
Článek

Přímo z Tampere (od našeho zpravodaje) - „Klobouk dolů před tím, co ti dva na ledě občas vymyslí a jak mě dokážou najít," říká 21letý rychlík, jenž měl v úvodním zápase MS proti Britům bilanci 2+1 a už tak o sobě nemusí mluvit jako o dřevákovi, který zazdí spoustu šancí. „Jsem rád, že mi to tam spadlo. První zápas dopadl dobře, ale zůstáváme nohama na zemi, v neděli to bude se Švédy docela jiný kvapík," líčil Blümel, jenž ve 28. minutě prvního českého vystoupení otevřel skóre.

„Čekali jsme těžký začátek, vyložené šance měli v první třetině i Britové, o pauze v kabině trochu uklidňovali. Myslím, že na nás byla vidět nervozita, ale spadlo to z nás s prvním gólem, pak už jsme utkání kontrolovali," těšilo nejmladšího útočníka národního týmu, který si moc váží zařazení po bok dvou současných reprezentantů, kteří mají ve sbírce medaili z MS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - Velká BritánieVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Vedle dvou šikulů si lebedí. „Červus s Krejčou jsou neskuteční hráči, kteří bruslí neustále s hlavou nahoře a mají na ledě ohromný přehled. Oba mají rádi puk, umí se najít přihrávkou a já jsem ten, který tam lítá. To je asi důvod, proč nás trenér Jalonen dal k sobě. Je super, že mi kouč věří, snažím se mu to vracet a s takovými spoluhráči si užívám každé střídání," přiblížil Blümel.

Lukáš Dostál v 21 letech debutoval na MS. Jak ho hodnotí experti v pořadu PŘÍKLEP EXTRA?Video: ČT sport, Sport.cz

Nakonec proti Britům také uzavřel český gólový účet po dalším milimetrově přesném pasu Červenky. „Když jsem ho viděl, jak jede s pukem, tak jsem do toho jen kopnul a prostě jsem věděl, že mi to tam před branku dá. Oba s Davidem raději nahrávají, tak z toho těžím. Už na ledě nacházím ta místa, kde se jim ukázat, aby z toho byly šance. Každým zápasem z toho mám lepší pocit," připustil talentovaný hráč z Pardubic.

Na mistrovství světa už si zahrál před rokem, ale úžasnou atmosféru zaplněného hlediště zažil až v Tampere. „Jsem úplně nadšených z českých fanoušků, bylo jich tu v sobotu odpoledne fakt hodně. Koukal jsem na ně, byli všude na tribunách vidět a bylo to úplně něco jiného než loni v Rize, kam kvůli covidu lidi nesměli," mínil Blümel.

Jiříček nejmladším obráncem, který skóroval za národní tým na MS. Jak ho tipuje expert na draft? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: ČT sport, Sport.cz

Reklama