Hlavní obsah

Češi na MS s Jalonenem a Nedvědem: Kdo vybral hráče a kdo nese odpovědnost?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První velká akce na střídačce české hokejové reprezentace čeká finského kouče Kariho Jalonena, který nahradil trenéra Filipa Pešána. Jalonen bude dál pracovat v tandemu s generálním manažerem Petrem Nedvědem. To, jak nyní spolupráce funguje, diskutují v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz hosté Alois Hadamczik a Martin Kézr. Bývalého kouče národního týmu Hadamczika a redaktora Práva a Sport.cz zpovídá a celý pořad moderuje šéfkomentátor O2 TV Sport Honza Homolka.

Jak vypadá spolupráce Kariho Jalonena s Petrem Nedvědem? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro tuto sezonu se oficiálně upravily pravomoci u českého národního týmu. Generální manažer Petr Nedvěd byl prezentován jako ten, kdo vybírá sestavu místo trenéra Filipa Pešána. Ten však u národního týmu skončil, jeho místo momentálně obsadil Kari Jalonen.

„Když jsem slyšel, že že Petr Nedvěd na sebe vezme zodpovědnost a jako generální manažer bude vybírat tým a Pešán bude koučovat, nešlo mi to vůbec do hlavy," podivuje se Hadamczik.

Jaký byl Kari Jalonen jako hráč?Video: Sport.cz

„Ti dva spolu nevycházeli ani v Liberci a navíc Petr Nedvěd neměl čas jezdit na utkání a sledovat hráče, aby mohl říct, toho chci proto a toho proto," pokračuje hokejový trenér, který v červnu oslaví 70. narozeniny.

Část diskuse o Jalonenově herním stylu v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Navíc v další části pořadu Příklep na Sport.cz zpochybnil, že by tento model doopravdy fungoval tak, jak byl prezentován. „Péťa Nedvěd na sebe vzal zodpovědnost, aby přikryl Pešána v tom, že vzal na sebe výběr kádru, a to tak ani nebylo," říká Hadamczik.

Martin Kézr souhlasí. „Ten loni v létě nastavený model zněl jako alibistická hloupost... Ono to tak vlastně ani být moc nemohlo, ono to tak ani nešlo, dospělo to až k tomu olympijskému maléru," kritizuje člen redakce Sport.cz a Práva a připomíná, že v Pekingu se český výběr nedostal ani do čtvrtfinále.

Více se dozvíte ve videu z pořadu Příklep, kde oba hosté detailně popisují práci Kariho Jalonena před mistrovstvím světa a jeho skutečné rozdělení pravomocí s Petrem Nedvědem.

PŘÍKLEP: Konečně neslyším hokej moderní, ale vítězný, chválí HadamczikVideo: Sport.cz

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami bude vysílat v přímém přenosu hokejové studio redakce Sport.cz. Nenechte si ujít sestřihy, aktuality přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama