Hlavní obsah

Jalonen sbírá první omluvenky. Na kemp do Plzně nepřijedou zranění Knot a Lakatoš

Nový trenér české reprezentace Kari Jalonen musel těsně před pondělním začátkem kempu škrtnout jména tří hokejistů vybraných do úvodního kempu národního týmu před MS. Čtyřdenního soustředění v Plzni se ze zdravotních důvodů nemohou zúčastnit obránci David Jiříček s Ronaldem Knotem a útočník Dominik Lakatoš. „Není ale vyloučeno, že se všichni tři do přípravy zapojí později," uvedl nový mluvčí národního týmu Ondřej Kalát.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový hlavní trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen na utkání play off v Brně.

Článek

K dispozici pro sedm tréninků, které s Jalonenem už povedou i asistenti Zábranský s Eratem, bude mít finský kouč na plzeňském ledě nakonec 22 hráčů, nově do seznamu přibyl David Kvasnička z místního klubu. Vedle extraligových hráčů jsou ve výběru i dva legionáři Ščotka a Jordán, jimž rovněž skončila klubová sezona.

„Tým teprve začínáme tvořit, ale ve výběru jsou hráči s perspektivou i ti zkušení, kteří mají formu na to poprat se o mistrovství," uvedl Jalonen, jenž dostál pověsti hokejového fanatika a od svého nástupu k reprezentaci denně poctivě objížděl extraligové stadiony a sledoval výkony hráčů v play off. V sobotu si v Liberci promluvil i se svým předchůdcem Filipem Pešán.

Na úvod kempu si vybral i deset úplných nováčků (Pavlát, Stezka, Kučeřík, Kaňák, Kvasnička, Demel, Lang, Bambula, Navrátil, Fridrich). Generální manažer Petr Nedvěd bude zatím scházet, neboť v zámoří jedná s hráči, kteří by reprezentaci mohli posílit z NHL.

Nominace na kemp v Plzni
Brankáři
Stezka (Vítkovice)
Š. Lukeš (K. Vary)
Pavlát (Plzeň)
Obránci
Budík (Plzeň)
Kvasnička (Plzeň)
Kaňák (Plzeň)
Demel (Litvínov)
Ščotka (Jyväskylä/Fin.)
Jordán (Chabarovsk/KHL)
Kučeřík (Brno)
Útočníci
Holík (Brno)
Horký (Brno)
O. Beránek (K. Vary)
Černoch (K. Vary)
Flek (K. Vary)
Hladonik (K. Vary)
Kodýtek (Plzeň)
M. Lang (Plzeň)
Bambula (Olomouc)
Navrátil (Olomouc)
Fridrich (Vítkovice)
Zdráhal (Litvínov)

Reklama

Související témata: