Hlavní obsah

Národní tým hlásí čtyři nové tváře, Horkému sen o šampionátu skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace se v přípravě na mistrovství světa rozroste o další čtyři jména. Už v neděli se budou ve Znojmě trenérovi Karimu Jalonenovi hlásit obránci Jakub Krejčík z Dinama Minsk a útočníci David Cienciala s Matějem Blümelem z Pardubic a liberecký Adam Klapka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen s týmem v rámci kempu před MS.

Článek

Národní tým později doplní ještě liberecký brankář Petr Kváča, který však dostal ještě týden volno a bude se tedy hlásit až na kempu v Chomutově 11. dubna. Ve Znojmě bude mít reprezentace k dispozici tři brankáře, devět obránců a jen čtrnáct útočníků. Z hráčů, kteří absolvovali první soustředění v Plzni, totiž musel přípravu kvůli zranění ukončit brněnský Luboš Horký.

„Jsem naprosto spokojen s přístupem hráčů, kteří se na všechny tréninky stoprocentně soustředili, a cvičení na ledě se jela v plném nasazení. Je ale dobře, že příští týden už hrajeme první přípravné zápasy s Rakušany, protože jedině tak si můžeme udělat ucelený obrázek," řekl Jalonen, jenž prožije ostrou zápasovou premiéru ve středu 6. dubna ve Znojmě proti Rakousku, odveta je plánována na pátek 8. 4. do Lince.

Postupné doplňování kádru řeší kouč na dálku i s generálním manažerem Petrem Nedvědem, který je v těchto dnech na inspekční cestě v zámoří a jedná tam s českými hráči z NHL o jejich případné účasti na MS. „S Karim Jalonenem jsme se dohodli, že kluky z evropských soutěží budeme oslovovat postupně tak, jak budou jejich týmy končit ve vyřazovacích bojích," prozradil Nedvěd.

Objasnil také situaci útočníků z finského Lahti, jimž už skončila klubová sezona v nejvyšší finské soutěži. „Jiří Smejkal ještě doléčí drobné zranění a připojit by se mohl také v Chomutově. Zájem jsme měli i o Lukáše Jaška, který se ale musel omluvit ze zdravotních důvodů," vysvětlil Nedvěd.

Nominace národního týmu na druhou část přípravy před MS:
Brankáři:
Aleš Stezka (Vítkovice)
Štěpán Lukeš (Karlovy Vary)
Dominik Pavlát (Plzeň).
Obránci:
Radek Kučeřík, Tomáš Bartejs (oba Kometa Brno)
Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák, David Kvasnička (všichni Plzeň )
Patrik Demel (Litvínov)
Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Jakub Krejčík (Minsk/KHL).
Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary)
Petr Holík (Kometa Brno)
Petr Kodýtek, Martin Lang (oba Plzeň)
Patrik Zdráhal (Litvínov)
Jan Bambula, Jakub Navrátil (oba Olomouc)
Petr Fridrich (Vítkovice)
David Cienciala, Matěj Blümel (oba Pardubice)
Adam Klapka (Liberec).

Reklama

Související témata: