Hlavní obsah

Nikdo nemá hvězdné manýry, říká ředitel hotelu, kde bydlí Češi. Národnímu týmu připravil i grilování

Velký hokejový fanoušek, který si splnil životní sen a ubytovává největší hvězdy českého hokeje. To je Otakar John, ředitel pražského hotelu Stages, ve kterém během světového šampionátu bydlí domácí tým. Ve speciálním rozhovoru pro Sport.cz se rozpovídal o režimu, ve kterém hotel během MS funguje, a přidal, i jaké speciální věci národní tým požadoval.

Rozhovor s ředitelem hotelu Stages Otakarem JohnemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Ten režim je poměrně specifický, ale na druhou stranu není moc odlišný od toho, co vyžadují jiné hokejové týmy,“ připomíná John, že v hotelu Stages nalezly ubytování například i extraligové týmy během playoff. „Reprezentace u nás už bydlela třikrát. Byla tady i na předolympijském kempu, ale to bylo v době covidových restrikcí, takže některé požadavky byly velmi nestandardní,“ směje se ředitel.

Reprezentační mužstvo má v hotelu vyčleněné jedno patro, které hlídá speciální ochranka. „Samozřejmě že národní tým má vytvořenou nějakou bublinu, co se týče zázemí. Velmi úzce vše koordinujeme s vedením českého týmu. A myslím, že zatím vše probíhá v plné spokojenosti,“ říká John.

Živě z dějiště hokejového mistrovství světa - 23. 5. 2024Video: Sport.cz

Specifickou částí péče o národní tým je stravování. „Už médii proběhlo, že Češi mají vlastního kuchaře, který sem jezdí s třineckým týmem, takže už ho známe,“ zmiňuje šéfkuchaře Michala Kuczeru hotelový manažer. „Jídelníček tvořil ve spolupráci s kondičním trenérem a lékařem reprezentace, ale všichni naši kluci, co máme v kuchyni, už vědí, co vyžaduje stravování profesionálních sportovců, a jsou na to připravení,“ chválí personál svého hotelu John.

Národní tým vyžadoval i jednolůžkové pokoje, což ale pro moderní hotel nebyl problém. „Máme buď dvě postele, nebo jednu velkou, takže jsme si pak jen s Milanem Hniličkou řekli, jaký hráč bude kde bydlet, abychom zohlednili jejich preference,“ vysvětluje ředitel.

Provoz hotelu zůstal během šampionátu nepřerušen, v ostatních pokojích tedy bydlí většinou hokejoví hosté, ale i někteří fanoušci. Národní tým to ale nijak neovlivňuje. „Když to řeknu zjednodušeně, tak pokud hráč nechce být vidět, tak prostě nebude vidět,“ podotýká John.

„Na druhou stranu na hráčích je vidět, že si tu atmosféru opravdu užívají, že se těší z přízně fanoušků. Takže když se hráči chtějí potkat s fanoušky, tak to udělají, ale když se chtějí schovat do klidového režimu třeba před zápasem, tak mají tu možnost,“ glosuje fungování národního mužstva ředitel hotelu Stages.

Reprezentace nepřišla s žádným požadavkem, který by hotel nedokázal splnit. „Nenarazili jsme na nic výjimečného. Například ale pingpongový stůl v hotelu nemáme, je to jedna z aktivit, kterou si národní tým objednal, ale nebylo to nic komplikovaného to zajistit,“ vypichuje John sportovní vyžití, které si hráči velmi užívají.

S některými nápady ale přichází i sám hotel. „My se jim to snažíme zpestřovat, ve volném dni jsme týmu ve spolupráci s kondičním trenérem připravili grilování, aby to kluci měli trochu pestřejší, protože v létě každý rád griluje,“ prozrazuje šéf hotelu.

Nad otázkou, jak na něj působí český tým, se rozzářil. „Já jsem hrozně mile překvapený. Všichni hráči, ale i členové realizačního týmu, kteří tady jsou, tak jsou velmi slušní. Nevšiml jsme si u nikoho z nich nějakých hvězdných manýrů, všichni ti kluci jsou pohodoví, srdeční,“ říká John nadšeně a je přesvědčen, že tým je dobře složen. „Když tam přijdete mezi ně, tak vidíte, že panuje dobrá atmosféra, a mám pocit, že mužstvo funguje i lidsky a je to tam strašně vidět.“

Ve speciálním rozhovoru ze svého „domáckého“ prostředí ředitel prozradil, i jak se na třítýdenní pobyt národního týmu připravovali, jak proběhl příjezd bostonských hvězd nebo jak funguje personál během světového šampionátu.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.