Hlavní obsah

Noviny měsíc psaly, co jsem udělal špatně, vzpomíná Hadamczik na svého „Chlapíka"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absence Filipa Chlapíka v nominaci českého týmu pro hokejové mistrovství světa ve Finsku vyvolala pořádné pozdvižení. 24letý útočník byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hokejistou i nejlepším střelcem a nahrávačem zároveň v základní části extraligy, nejproduktivnějším mužem play off a byl také vyhlášen nejlepším hráčem soutěže. Přesto se nevešel na soupisku ani pro olympijské hry, ani pro nadcházející MS. O důvodech, proč se na šampionátu neobjeví, diskutují experti v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Případ Chlapík podobný Hudlerovi. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Případ Chlapík vypadá zdánlivě stejně, ať už ten únorový, nebo ten květnový," začíná rozbor situace redaktor Práva a Sport.cz Martin Kézr. Nakonec však našel rozdíl. „V únoru nebylo o formě Chlapíka pochyb, a přesto s ním vlastně nebylo počítáno, protože už se neobjevil na prosincovém turnaji," vrací se k olympiádě v Pekingu.

„Kari Jalonen s Filipem Chlapíkem kalkuloval. Myslím si, že maličko doplatil na to, že prostě hrál play off dlouho a nemohl být s týmem víc," vysvětluje redaktor Práva a Sport.cz.

Překvapení v nominaci české reprezentace na mistrovství světa.Video: Sport.cz

Finský kouč, jenž se chystá na svou první velkou akci na lavičce českého výběru, svou volbu zdůvodňoval tím, že si pro přesilové hry vytipoval jiné hokejisty. „Trenér jasně ví, které hráče chce pro dané role a dávat Filipa Chlapíka do čtvrté lajny, která bude hrát oslabení, nebo v nadneseném slova smyslu údržbu, to přece není úloha pro něj," vysvětluje Kézr a vidí ještě jeden důvod: „Myslím si, že to je i o tom, že ho ve Stockholmu nepřesvědčil, že by měl mít místo v týmu."

Český výběr bude sázet na mezinárodně nezkušené brankáře. Je to chyba?Video: Sport.cz

K tématu se vyjadřuje také někdejší kouč národního týmu Alois Hadamczik, další host pořadu Příklep na Sport.cz. „Chlapíka je mi líto, mně se ten hokejista líbí," mrzí zanedlouho 70letého kouče, jenž Chlapíkův úděl přirovnává k události z doby, kdy sám vedl národní tým. „Na olympiádu jsem nevzal Jirku Hudlera a taky kolem toho byl poprask. Noviny měsíc psaly, co jsem udělal špatně, nikdo nám nedal klid," uvádí Hadamczik.

PŘÍKLEP: Konečně neslyším hokej moderní, ale vítězný, chválí HadamczikVideo: Sport.cz

Vysvětluje, že absence Hudlera v nominaci neznamenala, že by hráče odepsal. Naopak si uvědomuje, že byl hodně kvalitní. „Nemám nic proti Jirkovi Hudlerovi, dokázal v životě strašně moc," chválí bývalého hokejistu. „Hrál dobře přesilovku, ale já jsem v tom týmu měl ve dvou lajnách hráče, o kterých jsem byl přesvědčený, že musí hrát. A do takového mužstva se nebere hráč jen na přesilovku, ale musí být komplexní," vysvětluje Hadamczik.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep na Sport.cz.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami bude vysílat v přímém přenosu hokejové studio redakce Sport.cz. Nenechte si ujít sestřihy, aktuality přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama