Hlavní obsah

Pastrňák i Zacha chtějí na MS. Jsou obouchaní, ale přiletět by mohli v pondělí, řekl Nedvěd

Aktualizováno

Vedení reprezentace se spojilo s duem útočníků Bostonu Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou. Oba mají zájem dorazit na mistrovství světa do Prahy, v neděli je čeká výstupní zdravotní prohlídka v Bostonu. Pokud je klub uvolní, obratem vyrazí do Česka. „Pokud by všechno dobře dopadlo, k týmu by se teoreticky mohli připojit v pondělí,“ uvedl generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Duo s Bostonu zatím řeší manažeři, až se s kluky spojí, uvidíme, říká Jiří Kalous o dalších možných posilách z NHLVideo: Sport.cz

 
Článek

Bruins vypadli ve druhém kole play off NHL v noci na dnešek. A vedení národního týmu hned zkoumalo, jestli by dva klíčoví hráči mohli posílit reprezentaci na domácím šampionátu. „S Davidem Pastrňákem i Pavlem Zachou jsme se během dnešního odpoledne spojili. Oba mají zájem na mistrovství světa přijet,“ prozradil Nedvěd.

O jejich osudu rozhodne zdravotní prohlídka. „Absolvují ji zítra ráno v Bostonu. Po dvou těžkých sériích play off jsou samozřejmě lehce ‚obouchaní‘. Ale pokud vše dopadne dobře a klub je uvolní, pokusíme se jim najít nejrychlejší letecký spoj do Prahy,“ líčil generální manažer s tím, že by oba útočníci mohli dorazit v pondělí.

V ideálním případě by tedy stihli úterní závěrečný duel základní skupiny proti Kanadě a byli by plně připraveni na čtvrteční čtvrtfinále, které si Češi s předstihem zajistili. Národnímu týmu po dopsání Martina Nečase na soupisku zůstávají dvě volná místa, která by mohlo zaplnit právě duo z Bostonu.

Sestřih šestého duelu Boston–FloridaVideo: nhl.com

Sedmadvacetiletý Pastrňák byl se 110 body (47+63) pátým nejproduktivnějším hráčem základní části NHL. V play off zřejmě i kvůli zdravotním problémům nasbíral „jen“ osm bodů (4+4). Svůj kladný vztah k reprezentaci vždy zdůrazňoval. Pokud přiletí, zúčastní se už svého pátého světového šampionátu dospělých. Naposledy pomohl před dvěma lety k bronzu na mistrovství ve Finsku.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Stejně starý Zacha oblékl dres národního týmu naposledy v roce 2016 společně s Pastrňákem ještě v kategorii do 20 let. Od té doby se z reprezentace několikrát omluvil a v seniorském výběru se ještě nikdy neobjevil. V průběhu letošní sezony však Nedvědovi účast v případě vypadnutí opakovaně přislíbil. A jeho zájem přicestovat do Prahy platí.

Brněnský rodák při svém druhém ročníku v Bostonu nasbíral 59 bodů (21+38) v základní části, dalších šest (1+5) přidal v play off.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.