Hlavní obsah

Šustr se opřel do rány. Třeba se gólem dostanu víc do povědomí, říkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Docela sváteční střelec se postaral o vítězný gól českých hokejistů při karlovarské odvetě proti Německu. Obránce Andrej Šustr se vrátil do národního týmu po třech letech a ve druhé třetině se od modré čáry prosadil teprve čtvrtou trefou své reprezentační kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Český reprezentant Andrej Šustr při přátelském zápase.

Článek

„Vůbec jsem nepřemýšlel, jak puk zpracovat a spíš jsem ho chtěl jen pořádně trefit, takže jsem rád, že jsem se do rány dobře opřel. Tyhle střely jsou taky často o štěstí, jestli si najdou tu skulinku,“ přiblížil 33letý hokejista a ocenil i spoluhráče Jáchyma Kondelíka a Jakuba Fleka. „Kluci tam odvedli skvělou práci, že dobře stínili před brankou, kdyby tam nikdo nebyl, líp by se to gólmanovi chytalo,“ přemítal 203 centimetry měřící obránce působící v Kolíně nad Rýnem.

Zápasy s Německem tak odehrál proti soupeřům, které potkává celou sezonu. „Pro mě to mohlo být malé plus, ale na ledě jsem si to asi uvědomoval jen proto, že člověk je takový familiárnější vůči těm klukům, které zná,“ uvažoval. „Můžeme být spokojení, že jsme Němce dvakrát zdolali. I tím, že jsme v druhém zápase prohrávali 0:1, dokázali se z toho zvednout a dění na ledě zase kontrolovat, bylo to pro nás dobré a splnilo to svůj účel,“ dodal Šustr, jenž se v českém dresu naposledy prosadil 7. května 2021 v přípravě proti Slovensku.

„Byl jsem skoro tři roky mimo reprezentaci, takže se gólem aspoň trochu dostanu do povědomí českého hokeje. Ale kdyby nepadnul, tak se pro mě nic nemění. Snažím se hlavně prospět mužstvu. Za sebe můžu říct, že jsem se přece jen muset sžít s novým systémem, protože samozřejmě tady jsou třeba jiný požadavky než v klubu, ale mně to zatím docela sedí,“ mínil Šustr, jenž zůstává ve hře o MS.

Trenér Radim Rulík totiž ponechá i na příští týden přípravy, kdy budou reprezentanti v Českých Budějovicích, stejný kádr. „Za mě je skvělý, že takhle všichni pokračujeme. Pamatuju si, že třeba ty tři roky zpátky, kdy jsem byl od začátku kempu, tak každý týden přijely dvě pětky nových kluků. Pak to bylo takový, že jak se měnila sestava, člověk z hlediska nějakého sladění nebo souhry zůstával furt na místě, takže tohle by nám mohlo hodně pomoct. Doufám, že na tom můžeme i stavět,“ líčil Šustr.

Reklama