Hlavní obsah

VIDEO: Nezvaný vetřelec na české střídačce! Reakce Hertla s Černochem? K nezaplacení

V aktuální sezoně v dresu Davosu kraloval s 26 trefami tabulce střelců švýcarské nejvyšší soutěže, na probíhajícím šampionátu v Tampere však útočník české hokejové reprezentace Matěj Stránský zatím gólově mlčí a nulu má i v kolonce asistencí. Přesto týmu pomáhá jinak a ve čtvrtek proti Lotyšům sklidil aplaus fanoušků a pochvalné reakce od spoluhráčů.

Matěj Stránský poslal Kristianse Rubinse na českou střídačkuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

„Naši reprezentaci posílí obránce Kristians Rubins, který v tomto ročníku debutoval za Toronto v NHL," hlásili před pár dní Lotyši s tím, že 24letý rodák z Rigy, jenž drtivou část sezony strávil v zámoří na farmě v AHL v týmu Toronto Marlies, poprvé zasáhne do světového šampionátu proti Česku.

Jenže Matěj Stránský mu v Tampere připravil přivítání, na které dlouho nezapomene. Rubins se v 50. minutě utkání s pukem na holi prodíral podél mantinelu středním pásmem, když si jej vyhlédl Stránský a čistým zákrokem jen nemilosrdně poslal na českou střídačku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Rubins se tak najednou ocitl u nohou sedících českých hráčů, kteří se náramně bavili. Zejména Tomáš Hertl, Jiří Černoch a David Jiříček, kterým najednou začal hrát na tvářích úsměv od ucha k uchu. A první dva jmenování na lotyšského zadáka, když se vzpamatoval, ještě cosi posměšně halekali...

PŘÍKLEP EXTRA - Hokejové studio k zápasu Česko - Lotyšsko

I to podtrhlo povedený čtvrteční večer Čechů, kteří díky pětigólovému uragánu v prvním dějství porazili Lotyše 5:1.

Reklama

Související témata: