Hlavní obsah

Žádná privilegia. Kanadské hvězdy se jezdí bavit do centra Prahy v MHD

Před devíti lety to byl snad jediný škraloup hvězdného týmu Kanady při jejich zlatém tažení na světovém šampionátu v Praze. Že po večerech vyráželi za ‚písničkou‘, by nikomu nevadilo, jenže při nočních návratech na hotel si místo taxíků volali vozy pořadatelů, až museli organizátoři zasáhnout a vysvětlit, že ty jsou k jiným účelům. Teď nově má každý tým na mistrovství plně k dispozici sedmimístný vůz a „osobák“, ale poučení Kanaďané jezdí za zábavou jinak. Využívají služeb MHD.

Sestřih zápasu Kanada - SlovenskoVideo: Česká televize

 
Článek

Kanaďané i ostatní celky, které hrají v Praze – vyjma české reprezentace – jsou ubytováni v hotelu Clarion. Ten stojí přímo na zastávce metra Vysočanská, odkud je to linkou B do centra deset minut, což je dozajista rychlejší, než se v taxíku dostat do kolon.

A tak už se na veřejnost dostaly snímky, kterak metrem cestuje třeba kanadský talent Connor Bedard.

Jen pár hodin po vítězném čtvrtfinále (6:3) se Slovenskem, které se hrálo už odpoledne, zase jeden ze slovenských novinářů zachytil, jak další Kanaďané míří metrem do centra. Na snímku jsou třeba Nick Paul, Dylan Guenther. Zkrátka jako kdyby je ten „pořádný“ zápas teprve čekal.

Že zámořští hráči nejezdí do centra úplně za poznáváním pražských památek, se obecně ví. Koneckonců Jakub Vrána v rozhovoru pro isport.cz uvedl, jak v noci před úterním duelem s Českem potkal Kanaďany v pražském centru. „Setkal jsem s Coltonem Paraykem, napsal mi. Počkal jsem, až nebudou mít trénink, má tu bráchu, přiletěl mu strýc. Prošli jsme se po Praze, dali kafe, pak jsme šli do restaurace. Viděli jsme i jeho spoluhráče, vypadali, jak kdyby je přejel vlak. A pak hrají proti nám, takže slušné.“

Mimochodem, už před startem šampionátu říkal generální sekretář hokejového svazu Jan Černý pro Sport.cz, že Kanaďany na zneužívání oficiálních vozů upozorní. „Navíc dostali auto a van, tak si mohou řídit sami,“ uvedl Černý.

A jedni z favoritů na titul si to vzali evidentně k srdci.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.