Hlavní obsah

Změny na českém tréninku! Palát míří do elitní formace k bostonským hvězdám

Aktualizováno

Pro čtvrteční čtvrtfinále se Spojenými státy americkými se rýsuje v sestavě českých hokejistů jedna výměna v útoku. Podle sestavy na středečním dopoledním tréninku se k bostonské dvojici David Pastrňák a Pavel Zacha připojí křídelník Ondřej Palát. Naopak kapitán Roman Červenka se vrátí do fungující trojice k Lukáši Sedlákovi a Ondřeji Kašemu. „Nějaké malé změny tam jsou,“ potvrdil asistent trenéra Tomáš Plekanec.

Nějaké změny ve složení formací tam jsou, říká Tomáš Plekanec. Varování z předchozích čtvrtfinále? Je jiná situace, máme důvod si věřit!Video: Sport.cz

 
Článek

Před půl dvanáctou vyjeli na led všichni hráči k týmovému focení. Po němž už se zapojili do kratšího, ale intenzivního tréninku. Nejprve ve dvojičkách pilovali střelbu i pohyb v předbrankovém prostoru a teče. „Ty vo*e, je tam!“ radoval se s úsměvem Dominik Kubalík po jedné z hezkých tečí.

Jak trénovali Češi ve středu:
Dostál, Mrázek, Vejmelka - Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček - Pastrňák, Zacha, Palát - Nečas, Kämpf, Kubalík - O. Kaše, Sedlák, Červenka - Flek, Tomášek, O. Beránek - M. Stránský, Kondelík, Voženílek.

Právě na kvalitě střelby potřebují čeští hokejisté zapracovat. Proti silným soupeřům Finsku, Švýcarsku ani Kanadě totiž nedali při hře pět na pět ani gól. „To jsme sice nedali, ale hra je dobrá. Potřebujeme plnit ty klasické věci, chodit do brány, dohrávat puky. Zlepšili jsme se v tom, ale někdy chybí i troška štěstí,“ mínil Plekanec.

Následně Češi pilovali i přesilovky, které jim včera proti Kanadě vycházely. Jejich složení se tak neměnilo. V první pětce na modré čáře Špaček, na levém křídle Pastrňák, na pravém Červenka, před brankou Zacha a mezi kruhy Kaše. Ve druhé formaci pak bek Kundrátek, nalevo Nečas, napravo Kubalík, před bránou Sedlák a mezi kruhy Palát.

Čeští hokejisté před dnešním tréninkem pózovali na skupinové fotceVideo: Sport.cz

Došlo i na nácvik netradiční početní výhody čtyři na tři, v níž národní tým inkasoval rozhodující gól v prodloužení proti Kanadě. „Zápasy se ve speciálních týmech rozhodují,“ podotkl bývalý útočník.

A Plekanec si uvědomoval i důležitost oslabení, která českému výběru zatím příliš nevychází. Se 79 procenty ubráněných přesilovek soupeře je až na jedenácté pozici. „Některé věci děláme dobře, některé potřebujeme zlepšit. Je nutné dobře reagovat na hru soupeře,“ líčil asistent trenéra Radima Rulíka.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Postoupí čeští hokejisté přes USA do semifinále MS?
Ano
77,5 %
Ne
22,5 %
Celkem hlasovalo 31923 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.