Hlavní obsah

Znovu ztracený zápas v prodloužení dovedl USA k zoufalství. Čeká nás hořký večer, smutnil Perbix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané prošli jako jediní základní část mistrovství světa bez porážky, ve čtvrtfinále lehce přejeli český národní tým 3:0, jenže zápasy o medaile v Tampere nezvládli. Dvě prohraná prodloužení shodným výsledkem 3:4 pro ně znamenají, že stejně jako loni skončili čtvrtí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo USA - LotyšskoVideo: Česká televize

 
Článek

„Pro nás je to kruté. Sahali jsme dvakrát po vítězství, jenže nepřišlo ani jednou. Věřili jsme, že se dokážeme dostat až na trůn pro šampiony a končíme na pozici, která už nepatří medailistům," zlobil se v České televizi obránce Nicklaus Perbix.

„Všichni jsme teď smutní, ale už s tím nic neuděláme. Představovali jsme si víkendové dění úplně jinak, čeká nás nesmírně hořký večer a málokdo z nás asi usne," dodal.

USA nehrály na MS o zlato už 63 let, v neděli pak nepřišla ani bronzová náplast a ze všech hráčů bylo cítit velké zklamání. „Němci i Lotyši nás zaskočili v prodloužení, povedla se jim jedna střela, což rozhodlo," smutnil útočník Michael Eyssimont, jenž se vrátil po čtvrtfinále absenci, kdy dostal disciplinární trest za faul na Šveda Sandina.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Obrovská radost lotyšských hokejistů z bronzových medailí

Za USA, které na celém turnaji nepoznaly v základní hrací době přemožitele, dvakrát v zápase o bronz vyrovnával Rocco Grimaldi, který si tak na letošním MS připsal v 10 zápasech 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí a předstihl v čele produktivity Dominika Kubalíka. Jenže individuální úspěch neodvrátí americké týmové zklamání.

„Tohle vážně štve, když takovým způsobem prohrajete opakovaně. Myslím, že máme za sebou výborný turnaj, jenže na konci obou víkendových utkání jsme přišli o vedení. Ztratili jsme tak nejen vysněné finále, ale nakonec i medaili, která by byla oceněním toho, co jsme tady předváděli," popsal brankář Casey DeSmith.

Reklama