Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Opory odpočívaly správně. Teď se ukáže, jak je tým silný, míní Bednář

Výkon národního týmu na MS proti Slovensku se mi hodnotí hrozně špatně. Trenéři budou mít velkou úlohu, aby zpátky namotivovali a nabudili hráče do čtvrtfinále, kde musí být připravení, že to bude úplně jiný hokej než tréninkový model, který jsme viděli v úterý.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář na archivním snímku v aréně Mountfieldu HK.

Článek

Náš poslední duel ve skupině neměl s mistrovstvím světa vůbec nic společného. Obě mužstva věděla, že nehrají o nic a nechala odpočívat nejlepší hráče s vysokým ice timem, což je ale logické. Hrál se hokej, který pro trenéra není úplně nejlepší a přeje si, aby závěr zápasu byl co nejrychlejší.

Během hry nastaly fáze, kdy kluci výborně presovali a nutili soupeře k chybám, které pár góly ztrestali. Měli ale i mraky dalších šancí a branek mohli dát Slovákům podstatně víc. Na druhou stranu docházelo ve druhé třetině u nás k polevení, ztrátě koncentrace a laciným chybám, které si ve čtvrtfinále určitě nemůžeme dovolit. Všichni víme, že Finové by nějaké naše zaváhání stoprocentně využili.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Matěj Blümel (vpravo) se s Adamem Musilem raduje z gólu proti Slovensku.

Zápas se Slovenskem byl o ničem a přístup z obou stran tedy nebyl takový, jaký by měl být. Ale pojďme se spíš bavit, co mužstvo ve skupině dokázalo. Jaké negace na něj byly valené. Možná i díky tomu dokázalo skupinu obrátit a postoupit. Je pozitivní, že ukázalo charakter a po prvních dvou zápasech, které se nepovedly, se vzchopilo a uhrálo skupinu ze třetího místa. Kluci zaslouží fakt obrovskou pochvalu.

Stejně jako Slováci i naši trenéři šetřili v úterý několik hráčů, ať už Hronka, Kubalíka, Kováře a další, což je správně. Opravdu v pořádku, že je nechali odpočívat. Byli hodně vytížení, dostávali hrozně moc prostoru na ledě, v závěru zápasu hráli ve dvou lajnách a je potřeba, aby taky oddechli. Nabrali síly, energii... Doufejme, že proti Finům uvidíme super zápas.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Filip Zadina (vpravo) se raduje se spoluhráči z úvodního gólu proti Slovensku.

Mám tak trochu tušení, že když je kluci vyřadí, půjdou až do finále a udělají v Rize úspěch. Bude to ale těžké utkání. Finové jsou bruslařsky velice dobře vybavení, každý hráč bude muset odevzdat na ledě stoprocentní výkon.

Našemu týmu však od začátku turnaje věřím, a když se už dostal tahle daleko, věřím, že psychika bude stát na jeho straně a postoupí dál. Ono je skoro jedno, jestli jdete ve čtvrtfinále na Finy nebo Američany. V play off si nemůžete soupeře vybírat. Ve čtvrtek se ukáže, jak je tohle mužstvo silné.

S národním týmem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 78 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů. Na kontě má více než 100 startů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil i ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice