Hlavní obsah

24 hodin pod dekou. Boston se probírá z porážek, Pastrňák byl v minusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Něco takového se bostonským hokejistům stalo naposledy v březnu. Prohrát dva zápasy po sobě v základní hrací době je pro Bruins krajně nezvyklé. Páteční domácí bída s Detroitem (2:5) ale měla pokračování o necelých 24 hodin později v Madison Square Garden, kam si hosté přijeli pro ťafku 4:7 od Rangers.

Foto: Danny Wild, Reuters

David Pastrňák bruslí mezi obránci Rangers ve vzájemném zápase proti jeho Bostonu

Článek

„Není to fér vůči našim gólmanům, kteří se pro nás můžou rozkrájet. Posledních pár zápasů jim ale vůbec nepomáháme,“ řekl centr Charlie Coyle. „Souboj s Red Wings byl prvním zápasem od play off (s Floridou), kdy jsem si říkal, že jsme ho skutečně prohráli. Neviděl jsem tam naše obvyklé detaily, vůbec jsme nenašli naši hru,“ zuřil bostonský kouč Jim Montgomery.

Už v půlce první třetiny v MSG musel bostonský trenér promluvit svému ansámblu do duše za stavu 0:2 , kdy hosté na střelecké pokusy prohrávali dokonce 0:8. Krátkodobě to mělo účinek. Bruins dvěma góly během 24 sekund srovnali. Ve druhé části ještě David Pastrňák mazaně mezi betony Jonathana Quicka 13. gólem v sezoně upravil na 3:3. Ovšem zbytek zápasu byl v domácí režii. A česká hvězda Bruins končila se třemi zápornými body, což se jí v základní části naposled přihodilo v březnu 2020.

„Nelíbila se mi ta kontinuita, hráli jsme podobně jako s Detroitem. Neochota k forčekingu, neochota pracovat na útoku a pak výpadky v defenzivě,“ hodnotil nemilosrdně Montgomery.

Boston po letním odchodu řady výborných hráčů nečekaně dobře vstoupil do nové sezony, když z úvodních deseti zápasů získal 19 bodů, a poprvé prohrál v základní hrací době až na ledě Red Wings 4:5. Nyní má ale na kontě tři porážky z posledních čtyř startů. A i když je stále na špici Atlantické divize (14–3–3), kouč Montgomery vidí zásadní změnu k horšímu.

„Je toho víc. Eroze našich návyků je znát na první pohled,“ nešetřil 54letý trenér své hráče. Gólmani, kteří měli fantastický vstup do sezony, také polevili. Jeremy Swayman v zápasech s Tampou a Detroitem inkasoval devět gólů ze 74 střel. A na Rangers zmizela i aura letošního vítěze Vezina Trophy Linuse Ullmarka, který dostal sedm gólů ze 40 pokusů. S tím ale souvisel i tristní výkon bostonské obrany, podle statistik pustila domácí hráče do 22 vysoce nebezpečných šancí.

„Moc to nechápu, obvykle hrajeme přímo na sever. A teď? Spousta křížných přihrávek, které nenašly adresáta,“ hudral Coyle. „A pak Rangers na naše beky najížděli ve vysoké rychlosti, moc jsme je nepřibrzdili,“ viděl Montgomery.

Porážky se nevyhnou ani těm nejlepším, kouč ale nechce, aby se z nich stal znepokojivý trend. Příležitost k opravě budou mít Bruins v noci na úterý v Columbusu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.