Hlavní obsah

A zrodila se legenda! Podívejte se na už čtvrt století starý Jágrův první gól v NHL

Psal se 7. říjen 1990 a osmnáctiletý klučina z Kladna si začal podmaňovat slavnou NHL. Jaromír Jágr právě absolvoval svůj druhý zápas v kanadsko-americké soutěži a připsal si v něm premiérový gól. Vzpomínáte si na zásah české 68 v dresu Pittsburghu, který je dnes na den přesně starý pětadvacet let?

První gól Jaromíra Jágra v NHL

 
Článek

Tučňáci ve svém tehdejším domovském stánku Civic Areně hostili New Jersey a utkání skočilo přestřelkou 7:4 ve prospěch domácích. A podílel se na ní i Jágr, jenž si připsal vítěznou trefu. Gólman Ďáblů Chris Terreri, v současnosti trenér brankářů Devils, vyrazil Johnsonovu střelu jen před sebe a Jágr následné uspěl s dorážkou.

„To byly časy, dlouhý vlasy, já rychlej a obránci pomalí. Teď: krátký vlasy, já pomalej a obránci rychlí. Nedá se nic dělat. Čas nevrátíš a jak zpívá skupina Turbo: To každý umí hrát, jak král, když v rukou má samý trumfy, ale hrát prý se má, jenom s tím, co máš, co znáš...," vzpomínal přesně před rokem český útočník na svůj premiérový zásah v nejslavnější hokejové lize světa.

Od té doby jich v základní části soutěže přidal dalších 721 a v historické tabulce střelců NHL mu patří pátá příčka. V nadcházející sezóně, která pro něj bude v zámoří už dvaadvacátá, bude současný forvard Floridy útočit na čtvrtého Marcela Dionneho (731) i třetího Bretta Hulla (741).

Reklama

Související témata: