Hlavní obsah

Až na krev! Jde o všechno, hraje i se zraněním, smekl český brankář před parťákem

Carolina/Praha

Zápas o všechno! Hokejisté Caroliny se i díky skvělým výkonům českého brankáře Petra Mrázka rvou statečně o postup s favoritem z Washingtonu. Tým Hurricanes vyrovnal stav série na 3:3 a čeká ho rozhodující duel na ledě Capitals. „Víme, že zatím vyhrává vždycky domácí tým. Ale zkusíme překvapit," slibuje Mrázek, který v šestém utkání série zlikvidoval 23 střel soupeře. Přiznal, že hokejisté Hurricanes nastupují do zápasů i se zraněním. Až tak moc chtějí uspět.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Hokejista Brett Connolly (10) z Washingtonu Capitals překonává Petra Mrázka v brance Caroliny Hurricanes v utkání 1. kola play off.

Článek
Fotogalerie

Carolina dře, hráči jdou na krev, do utkání jdou i se šrámy a zraněními. Až tak jim na úspěchu záleží a dobře to ví i Petr Mrázek. „Musím ocenit třeba Martinooka. Je zraněný, ale stejně šel do zápasu a byl přínosem," chválil kanadského útočníka ze čtvrté lajny český brankář. Jordan Martinook si připsal v utkání jednu asistenci.

Český brankář si váží toho, že Hurricanes zvládli zápas, který se pro ně nevyvíjel dobře. „Tohle je pro nás moc důležitá výhra. Nevyvíjelo se to dobře," narážel na fakt, že po první třetině Carolina prohrávala 1:2. „Poprvé v sérii také nevyhrál zápas tým, který vstřelil úvodní gól," poznamenal.

Za klíčový moment považuje Mrázek trefu Williamse na 4:2. „Zápas zlomila, fandové nás hnali dopředu a už jsme to zvládli. Teď nás čeká rozhodující utkání. Víme, že zatím vyhrávají v naší sérii jen domácí, ale pokusíme se to zlomit. Budeme chtít překvapit," dodal bojovně naladěný český gólman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.