Hlavní obsah

Belfour do Detroitu nejde, podepsal Floridě

FLORIDA/PRAHA

Zkušený hokejový brankář Ed Belfour se nestane hráčem Detroitu, který o něj před časem stál. Jednačtyřicetiletý bývalý gólman Toronta podepsal jednoletý kontrakt s Floridou. V dresu Panterů si za rok vydělá 750 tisíc dolarů. Belfour byl jedním z konkurentů Dominika Haška na post brankáře Detroitu.

Foto: hockeygoalies.org

S Dallasem vyhrál Ed Belfour v roce 1999 Stanley Cup.

Článek

Dominik Hašek se nechal před časem slyšet, že pokud bude pokračovat v kariéře, tak jedině v dresu Detroitu. Jinak údajně skončí kariéru. Vedení Red Wings se rozhodovalo mezi ním a právě Belfourem, jehož námluvy ztroskotaly na financích.

V uplynulé sezóně si veterán v Torontu vydělal 4,56 miliónů dolarů, vedení Detroitu nabízelo jen částku mezi půl miliónem a miliónem dolarů. Přesto nakonec Belfour za podobnou částku podepsal Floridě. Plat si ovšem může podle informací ze zámoří téměř zdvojnásobit, pokud se mu podaří získat všechny bonusy.

Belfour se rozhodl odejít na slunnou Floridu, kde se znovu sejde s Mikem Keenanem, který jej kdysi vedl v Chicagu. Keenan je nyní generálním manažerem Panterů. Belfour minulý ročník nedokončil po zranění a následné dubnové operaci zad. I proto mu Florida po páteční zdravotní prohlídce nenabídla kontrakt, o několik dní později ale své rozhodnutí změnila.

Belfour je druhý v historické tabulce brankářů v počtu výher, lepší než jeho 457 úspěšných utkání je pouze výkon Patricka Roy. V dresu Chicaga vyhrál v letech 1991 a 1993 Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže, v roce 1999 vychytal Dallasu vítězství ve Stanley Cupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články