Hlavní obsah

Bezradní Tučňáci! Finský brankář je zničil, má víc bodů než Malkin s Crosbym dohromady

Dallas

Lepší soutěžní premiéru v dresu Dallasu si Antti Niemi snad ani nemohl přát. Finský brankář v noci na pátek vynuloval Tučňáky z Pittsburghu a co víc, ještě stihl přihrát na dva góly Stars! Zejména jeho zásluhou zvítězil celek z Texasu ve svém prvním zápase nového ročníku NHL 3:0 a dvaatřicetiletý brankář byl pochopitelně vyhlášen první hvězdou utkání.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Brankář Dallasu Antti Niemi proti Pittsburghu ani jednou neinkasoval.

Článek
Fotogalerie

Penguins si v čele s Crosbym, Malkinem či ostrostřelcem Kesselem přijeli do American Airlines Center pro první body v sezóně, po celý zápas ale naráželi do zdi jménem Niemi. Co naplat, že soupeře jasně přestříleli (37:24), Rodák z Vantaa všechny pokusy pochytal a ještě stihl podporovat ofenzívu.

Už ve druhé minutě naservíroval Hemský puk Janmarkovi a ten poprvé překonal Fleuryho. Niemi si při jeho trefě připsal druhou asistenci. Ve 26. minutě byl u zrodu druhé gólové akce Stars. Goligoski našel Hemského, ten projel s kotoučem až do útočného pásma a parádní ranou rozvlnil síť. Premiérovou výhru Dallasu v sezóně pak zpečetil v 53. minutě Benn.

Hemskému sedlo utkání náramně, hrdinou utkání byl však jednoznačně Niemi. Ten v létě po pěti letech opustil San Jose, kde odchytal téměř 300 utkání základní části. V duelu proti týmu z Pensylvánie se dočkal 33. čistého konta v kariéře NHL. "Báječná noc. Měli jsme skvělé přesilovky, ale i velké štěstí, zvlášť ke konci zápasu," komentoval Niemi svůj fantastický debut v dresu Stars.

Jeho výkon ocenil i kouč Dallasu Lindy Ruff. "Byl velmi dobrý. Nic přes něj neprošlo, ke konci utkání měl několik výborných zákroků," chválil Niemiho, jenž v závěrečné dvacetiminutovce úspěšně čelil čtrnácti střelám protivníka.

Reklama