Hlavní obsah

Blackhawks zahájili přípravu na novou sezonu NHL i s Toewsem

Hokejisté Chicaga zahájili přípravu na novou sezonu NHL i s kapitánem Jonathanem Toewsem, který předešlý ročník soutěže ze zdravotních důvodů vynechal. Třiatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanleyova poháru na začátku minulé zkrácené sezony oznámil, že se cítí "vyčerpaný a apatický" a klub jej následně zařadil na seznam dlouhodobě zraněných hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Chicaga Jonathan Toews vynechal celou sezonu NHL.

Článek

Nyní to vypadá, že je dlouholetý lídr Blackhawks fit. "Je to opravdu dobrý pocit být zpět," citovala Toewse agentura AP. Mistr světa z roku 2007 a dvojnásobný olympijský vítěz se na ledě připravoval se skupinou hráčů, ve které byl i Patrick Kane, druhý pamětník tří triumfů Chicaga ve Stanleyově poháru. Usmíval se a žertoval se spoluhráči. "Myslím, že vypadá dobře. Samozřejmě, že je skvělé, že je zpět. Nejdůležitější je, aby byl zase sám sebou. Je důležitou součástí organizace a důležitým členem týmu řadu let," uvedl Kane.

Toews v rozhovoru s novináři prohlásil, že po prvním tréninku je unavený, ale je rád, že se mohl vrátit k oblíbené činnosti. "Jsem unavený jako pes a asi budu dva tři dny ležet na gauči a nic nedělat, ale cítím se dobře. Myslím si, že už to je pokrok," uvedl Toews s tím, že jeho cílem je nastoupit za Chicago v prvním zápase sezony 13. října proti Coloradu. Chce být ale trpělivý.

Opatrný s návratem produktivního útočníka je i generální manažer Stan Bowman. "Jakmile začneme zrychlovat, bude to náročnější a náročnější. Čeká nás kemp, přípravné zápasy, soutěžní zápasy s náročným cestováním. Sezona bude těžká, nevíme, jak to zvládne. Pokud by to zvládal, bylo by to skvělé. Pokud ne, domluvíme se na dalším postupu," uvedl Bowman.

Reklama

Související témata: