Hlavní obsah

Boston podepsal smlouvu s hráčem, který šikanoval spolužáka

Klub NHL Boston Bruins podepsal smlouvu s obráncem Mitchellem Millerem, jenž v dětství šikanoval spolužáka. Dvacetiletý Američan, jenž bude působit ve farmářském týmu v Providence v AHL, se za své chování z minulosti omluvil.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hráči Bostonu oslavují gól.

Článek

Millera si v roce 2020 vybrala na draftu Arizona. Tři týdny nato se však svých práv na hráče vzdala, když se v médiích objevily informace o tom, že se Miller jako čtrnáctiletý podílel na šikanování spolužáka tmavé pleti s vývojovou poruchou.

Při pátečním oznámení o podpisu smlouvy s Bostonem označil Miller své tehdejší chování za "velmi špatné rozhodnutí" a "velmi nedospělé chování". "To, co jsem ve 14 letech udělal, bylo špatné a nepřijatelné. Hluboce toho lituji a tomu člověku jsem se omluvil," uvedl. "Jako člen organizace Bruins se budu nadále účastnit komunitních programů, abych se poučil a podělil se s ostatními o své chyby s dalšími lidmi a ukázal jim, jak negativní dopad takové chování na ostatní může mít."

Miller v minulé sezoně působil v nejvyšší americké juniorské lize USHL a v dresu Tri-City Storm nasbíral 60 zápasech 83 bodů (39+44). Byl vyhlášen nejlepším obráncem i hráčem soutěže.

Představitelé Bruins uvedli, že si Millera před podpisem smlouvy prověřovali a pracovníci klubu s ním strávili několik týdnů. "Během tohoto období se Mitchell nevyhýbal odpovědnosti za své nepřijatelné chování a projevil odhodlání spolupracovat s organizacemi a odborníky, aby se ještě více vzdělal a využil svou chybu jako poučení pro ostatní," uvedl prezident klubu Cam Neely.

Reklama

Související témata:
Henry Miller
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.