Hlavní obsah

Boston získal veterána Recchiho z Tampy Bay

BOSTON

Jednačtyřicetiletý hokejový útočník Mark Recchi se bude snažit o svůj třetí triumf ve Stanleyově poháru v kariéře v dresu Bostonu, který jej získal z Tampy Bay společně s právem výběru ve druhém kole draftu v roce 2010 ve výměně za obránce Matta Lashoffa a útočníka Martinše Karsumse. Recchi mění dres před uzávěrkou přestupů už popáté v kariéře. Boston získal také obránce Stevea Montadora z Anaheimu za útočníka Petteriho Nokelainena.

Článek

Recchi v létě podepsal s Lightning roční smlouvu na 1,25 milionu dolarů. Naposledy nastoupil za Tampu Bay v neděli, kdy si při výhře nad Calgary 8:6 připsal pět asistencí. Úterní utkání v Pittsburghu už kvůli předpokládané výměně do jiného klubu vynechal. Celkem si zkušený kanadský útočník připsal v ročníku v 62 zápasech 45 bodů za 13 branek a 32 asistencí.

Recchi začal svou kariéru v NHL už v roce 1988 v dresu Pittsburghu, s kterým v roce 1991 získal Stanleyův pohár. Po působení v Philadelphii, Montrealu a Pittsburghu se dočkal znovu triumfu v roce 2006 v barvách Caroliny. Potom působil znovu v Pittsburghu a krátce i v Atlantě. V NHL má na kontě ze 1472 utkání 1426 bodů za 535 gólů a 891 přihrávek. Ve 140 kláních v play off přidal 47 tref a 70 asistencí.

Dvaadvacetiletý Američan Lashoff zatím v NHL odehrál jen 46 utkání a zaznamenal osm bodů. O rok starší Lotyš Karsums má na kontě zatím jen šest zápasů a jednu přihrávku. Boston opouští i Fin Nokelainen, který ve 105 duelech v prestižní zámořské soutěži zaznamenal 15 bodů. V současné době je mimo hru se zraněným okem.

Devětadvacetiletý Kanaďan Montador, který se může stát v červenci nechráněným volným hráčem, v této sezoně zaznamenal v 65 utkáních 20 bodů za čtyři trefy a 16 nahrávek. Na kontě má celkem z 355 duelů za Calgary, Floridu a Anaheim 67 kanadských bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články