Hlavní obsah

Brankář Canucks nadchl diváky. Plachtící puk vyrazil báječným volejem

Vancouver

Překvapivou prohru s nejhorším týmem Západní konference NHL Edmontonem museli v pondělí skousnout hokejisté Vancouveru. Kosatkám se sice dvakrát podařilo smazat jednobrankový náskok hostů, nakonec však přesto podlehli 2:4. Nic jim tak nebyl platný ani fantastický zákrok kanadského gólmana Roberta Luonga z třetí třetiny.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Gólman Vancouveru Roberto Luongo zabraňuje zákrokem holí takřka jistému gólu Edmontonu.

Článek

Vancouver v té chvíli prohrával 2:3 a byl pod střeleckým tlakem Olejářů. Luongo ale dával svému týmu naději na obrat, když se blýskl zejména ve 47. minutě.

To totiž na modré čáře napřáhl obránce Oilers Justin Schultz, jehož projektil povedeně tečoval v mezikruží číhající Boyd Gordon. Kotouč z velké výšky plachtil za Luongova záda do branky a zdálo se, že gólman olympijských vítězů z roku 2010 nestačí zareagovat.

Luongo však ve svém brankovišti předvedl bleskurychlou otočku a čepelí své hole dokázal puk ze vzduchu odpálit k mantinelu. Canucks tak dál živili naději na obrat, ta ale zhasla v předposlední minutě základní hrací doby, kdy David Perron trefou do prázdné branky uzavřel na konečných 4:2 pro hosty.

Reklama

Související témata: