Hlavní obsah

Brankář Dostál se vrátil z Anaheimu na farmu do San Diega do AHL

Anaheim

Český hokejový brankář Lukáš Dostál se po jednom dnu vrátil z Anaheimu na farmu do San Diega do nižší AHL. Jednadvacetiletý odchovanec Komety Brno v pátečním zápase proti Arizoně (3:1) ze střídačky kryl záda Anthonymu Stolarzovi při absenci Johna Gibsona, který se necítil dobře, ale test na covid-19 měl negativní.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Gólman Anaheimu Ducks Lukáš Dostál byl poslán do AHL.

Článek

V sobotu už Dostál nastoupil za Gulls při domácí porážce s týmem Colorado Eagles 2:3. Celkem v této sezoně AHL odchytal tři duely s průměrem 3,37 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 87,5 procenta. Anaheim jej draftoval v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě a na premiéru v NHL stále čeká.

Minulou sezonu začal Dostál ve finském Ilvesu Tampere a potom chytal za San Diego. V AHL má z 27 utkání základní části průměr 2,92 a úspěšnost zákroků 91,3 procenta. Ve třech duelech play off si držel průměr 2,55 gólu a úspěšnost 93,5.

Účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou MS dvacítek dostal v české extralize v Kometě příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19. Potom našel uplatnění v Ilvesu Tampere, kam jej Anaheim uvolnil i v ročníku 2019/20.

Reklama