Hlavní obsah

Brankář Los Angeles Quick musel na operaci menisku

Los Angeles

Hokejisté Los Angeles přišli v NHL na nějaký čas o gólmana Jonathana Quicka. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se musel podrobit operaci kvůli poraněnému menisku. Kings jsou na startu sezony nejhorším týmem soutěže s pouhými sedmi body z 11 zápasů.

Foto: Andy Jacobsohn, ČTK/AP

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick.

Článek

Dvaatřicetiletý americký gólman prožívá po všech stránkách nepovedené období. Byl v brance při zahajovacím duelu se San Jose (2:3 v prodloužení), následně kvůli zranění vynechal pět utkání a po návratu do sestavy inkasoval při domácích porážkách s New York Islanders i Buffalem a na ledě Dallasu celkem 14 branek.

Uplynulá dvě utkání musel znovu vynechat kvůli potížím, které se ale menisku netýkaly. Neměl tak možnost vylepšit velmi špatná čísla v podobě průměru 4,55 obdrženého gólu na utkání a úspěšnosti zákroků 84,5 procenta.

"Věřím, že současný problém ho nevyřadí ze hry na příliš dlouho," uvedl kouč John Stevens.

Quick působí v kalifornském celku po celou kariéru v NHL od ročníku 2007/08. Při tažení za prvním ze dvou Stanley Cupů, který Kings získali v letech 2012 a 2014, obdržel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

V sezoně 2013/14 musel kvůli potížím s třísly vynechat 24 zápasů, stejný problém ho během ročníku 2016/17 připravil dokonce o 59 utkání. Celkem Quick zasáhl v základní části NHL do 560 zápasů, ve 49 z nich uhájil nulu, průměr má 2,3 inkasovaného gólu a úspěšnost 91,6 procenta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články