Hlavní obsah

Brankář Mrázek již trénuje, v zápasech ale ještě chytat nemůže

Hokejový brankář Petr Mrázek z Caroliny se po operaci palce na pravé ruce již zapojil do tréninku, jeho návrat na led v soutěžních zápasech NHL ale ještě není aktuální. Devětadvacetiletý gólman totiž stále nemůže v ruce držet hokejku.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek je již zpět v tréninku

Článek

"Dokud nebude mít hůl v ruce, nemůžeme s ním počítat," uvedl trenér Hurricanes Rod Brind'Amour po úterním týmovém tréninku. "Všechno ostatní vypadá dobře, ale návrat je stále ještě daleko. Jakmile bude s hokejkou pracovat naplno, můžeme se těšit, že se objeví zpátky v sestavě," řekl bývalý vynikající útočník.

Brankářská jednička Caroliny chytala naposledy 30. ledna proti Dallasu. Ze zápasu Mrázek odstoupil po 167 sekundách hry po kolizi se spoluhráčem Maxem McCormickem. Následně klub potvrdil, že si odchovanec Vítkovic poranil palec a musí na operaci.

Mrázek před zraněním prožil skvělý vstup do sezony, z úvodních tří zápasů udržel dvakrát čisté konto. Z 66 střel kapituloval jen třikrát, má průměr 0,99 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,5 procenta.

Carolina válí i bez Mrázka

Carolině se ale daří i bez ostravského rodáka. V 17 odehraných zápasech získala 25 bodů a v tabulce Centrální divize je druhá. Místo Mrázka dostávají šanci James Reimer a Alex Nedeljkovic. I tak ale bude Brind'Amour rád, až bude mít českého gólmana opět k dispozici.

"Abychom byli týmem, jakým chceme být, potřebujeme každého zdravého. A on je jeho velkou součástí. Vždycky se přece mluví o tom, jak je místo v brance důležité. Naši gólmani jsou dobří. Až se Petr vrátí, pomůže nám lépe plnit očekávání, která od gólmanů máme. K dispozici jsou tři a on je na vrcholu toho seznamu," řekl Brind'Amour.

Reklama