Hlavní obsah

Budoucí hvězda NHL? Už v patnácti se chystá na Harvard

New York

Oliver Wahlstrom je vskutku výjimečný. Američan se švédskými kořeny se v patnácti letech dohodl s Harvardovou univerzitou na působení v jejím týmu, ke kterému by se měl připojit za tři roky. Na jedné z nejslavnějších škol by tak zároveň měl možnost studovat. Wahlstrom momentálně patří k největším nadějím pro vstupní draft NHL roku 2018. Jako hokejista se proslavil už v devíti letech, kdy se video jeho parádně provedeného samostatného nájezdu stalo hitem na internetu.

Povedený trik nadaného Olivera Wahlstroma.

 
Článek

Takhle na sebe Oliver Wahlstrom upozornil již v devíti letech.

„Není příliš mnoho patnáctiletých, kteří si během léta vybírají svou budoucí univerzitu, ale také je třeba říci, že není tolik patnáctiletých, kteří by měli tak neskutečný talent, jako Oliver Wahlstrom," upozorňuje novinář Jared Clinton z magazínu The Hockey News.

Sám hráč už svůj budoucí krok potvrdil na svém účtu na Twitteru. „Je mi ctí být součástí ročníku 2018 na Harvardově univerzitě," těší výjimečně talentovaného hokejistu, o němž se přitom původně spekulovalo, že zamíří na univerzitu v Maine.

Na Harvardu by se tak měl vydat po stopách Alexe Killorna, jenž v současnosti patří k oporám Tampy Bay Lightning, nebo veterána Craiga Adamse, který odehrál v NHL 1056 utkání a momentálně vyhlíží nového zaměstnavatele.

Reklama

Související témata: