Hlavní obsah

Calgary bude chybět v pátém duelu Nieminen

TAMPA BAY

Hokejisté Calgary se v pátém utkání finálové série Stanley Cupu proti Tampě Bay budou muset obejít bez finského útočníka Villeho Nieminena. Levé křídlo týmu, kde je brankářskou dvojkou český gólman Roman Turek, dostalo jednozápasový distanc za to, že hrubě narazilo na mantinel Vincenta Lecavaliera.

Článek

Čtyři minuty a dvanáct vteřin před koncem čtvrtého duelu, v němž Tampa zvítězila na soupeřově ledě 1:0 a vyrovnala stav série na 2:2, sedmadvacetiletý finský reprezentant napadl svého soupeře, který narazil obličejem do plexiskla. Nieminen za to okamžitě dostal trest na pět minut a do konce utkání a vedení soutěže mu posléze udělilo ještě distanc pro pátý zápas, který se v noci na pátek hraje v Tampě.

Lecavalier si z tvrdého zákroku neodnesl žádné vážnější zdravotní problémy a na ledě by před domácím publikem neměl chybět. "Samozřejmě jsem měl trochu závratě, ale půl hodiny po zápase jsem se už cítil skvěle. Nepociťoval jsem žádné bolesti hlavy ani nic jiného," pochvaloval si střední útočník Lightning.

Podle ředitele NHL pro hokejové záležitosti Colina Campbella to však není důvodem pro Nieminenovo omilostnění. "Byl to úder za hranicí pravidel, který směřoval přímo na hlavu. I když Lecavalier může v pátém zápase hrát, musíme tento typ zákroků trestat," vysvětlil.

Reklama

Související témata: