Hlavní obsah

Cenu Marka Messiera za vůdcovství získal kapitán Calgary Giordano

Praha

Hokejový obránce z Calgary získal Mark Messier NHL Leadership Award. Cenu pojmenovanou po legendě kanadsko-americké soutěže každoročně převezme hráč, jenž nejvíce prokazuje vůdcovské kvality na ledě i mimo něj.

Foto: Profimedia.cz

Mark Giordano z Calgary získal Mark Messier NHL Leadership Award

Článek

"Je to pro mě hodně speciální. Jsem už trochu starší, a když jsem vyrůstal, sledoval jsem Marka Messiera, jak pomáhal Edmontonu a New York Rangers k výhře ve Stanleyově poháru," uvedl šestatřicetiletý kapitán Flames.

"Je to obrovská čest, že mohu mít jméno na této ceně. Měl jsem šanci setkat se s ním i mimo led a myslím si, že všechno, co dokázal, se ani nedá popsat," podotkl Giordano.

Opora Calgary si zisku trofeje cení i proto, že ji v minulosti získala bývalá opora kanadského klubu a jeho spoluhráč Jarome Iginla. "Když jsem přišel do NHL, byl kapitánem a lídrem, od kterého jsem se hodně naučil," řekl Giordano.

Nejlepší obránce NHL minulé sezony nasbíral v aktuálním ročníku soutěže 31 bodů v 60 zápasech, v deseti utkáních nadstavbové části poté přidal tři asistence. Giordano se aktivně podílí na několika charitativních projektech, od roku 2014 například podporuje vzdělávací program Calgary Board of Education, který se snaží zlepšit podmínky na pěti školách ve městě.

Reklama