Hlavní obsah

Detroit - Chicago 4:3Černý jestřáb sestřelen! Kubalík rozhodl o výhře Detroitu nad Chicagem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český útočník Dominik Kubalík ve středečním duelu NHL rozhodl o vítězství Detroitu nad Chicagem 4:3. Český útočník necelých pět minut před koncem prostřelil gólmana Alexe Stalocka a stal se první hvězdou zápasu. Lukáš Dostál pomohl Anaheimu 31 zákroky k zisku bodu za prohru 2:3 v prodloužení ve Vancouveru. Za kanadský klub ještě stále nenastoupil Filip Hronek, protože má zraněné rameno.

Kubalíkova situace v Detroitu, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Detroit po první třetině prohrával 0:2, v prostřední části manko smazal. Postarali se o to Jake Walman a Dylan Larkin, který ještě zahodil i trestné střílení. Hosty přiblížil ve 47. minutě výhře Joey Anderson, ale Chicago, v jehož dresu zůstal brankář Petr Mrázek pouze na střídačce v roli náhradníka, náskok neudrželo. Lucas Raymond tečí srovnal krok a za stavu 3:3 pak rozhodl utkání sedmadvacetiletý Kubalík. Český útočník se proti svému bývalému klubu prosadil po vhazování střelou z pravého kruhu k bližší tyči.

"Vždy chcete porazit svůj bývalý klub," konstatoval Kubalík, který strávil v Chicagu tři sezony, než se loni v létě upsal Detroitu. "Jejich tým je jiný, spoustu hráčů vyměnili, ale pořád chcete nad nimi vyhrát a dát gól. První zápas (loni v říjnu) se to nepovedlo, tak jsem šťastný, že na druhý pokus to už vyšlo. Plně doufám, že nám výhra dodá do dalších zápasů sebevědomí," pokračoval. V barvách vítězů se do statistik duelu zapsal také Filip Zadina, když si v první třetině odpykal dvouminutový trest za sekání.

Kubalík skóroval poosmnácté v sezoně a Detroit i díky jeho trefě ukončil sérii šesti proher se skóre 9:27. "Každý zápas se snažíte vyhrát a vydat ze sebe to nejlepší, ale někdy to nejde správným směrem. Tentokrát jsme se nutili, abychom udělali vše pro vítězství, a jsem velmi šťastný, že se to povedlo," dodal Kubalík.

Minnesota vyhrála ve Winnipegu 4:2 a bodovala pojedenácté v řadě, ale v průběhu třetí třetiny odstoupil z utkání kvůli zranění její nejproduktivnější hráč Kirill Kaprizov. Hlavním strůjcem úspěchu Wild byl Marc-Andre Fleury, který zastavil 46 střel. Výhru podpořil Marcus Foligno gólem a asistencí. Hosté po jeho akcích vedli 2:0 a náskok si udržovali až do konce. Domácí brankář David Rittich sledoval zápas ze střídačky. Jets prohráli posedmé z posledních osmi utkání a v tabulce Západní konference klesli na poslední postupovou příčku do play off.

Anaheim poslal ve čtvrté minutě do vedení Troy Terry a poté pomohl Vancouveru k vyrovnání Dostál. Přihrávku českého gólmana vystihl u zadního mantinelu Elias Pettersson, který poslal puk mezi kruhy. Dostál se sice rychle vrátil do brankářské pozice, ale J.T. Miller jej překonal střelou nad lapačku.

"Cítil jsem, že má gólman jedinou možnost, jak rozehrát, a že musí poslat puk kolem mě. Povedlo se mi ho (ze vzduchu) zachytit a předpokládal jsem, že (Miller) bude v předbrankovém prostoru. Koukl jsem a byl úplně volný. Nepřihrál jsem mu nejlépe, ale poradil si," popsal Pettersson akci, při které si připsal osmý bod v sezoně v oslabení (4+4). V této statistice je nejlepší v NHL.

U druhé inkasované branky z 35. minuty měl Dostál smůlu. Andej Kuzmenko přihrával před branku a puk se od brusle Masona McTavishe odrazil do sítě. O dvacet sekund později ale vyrovnal z dorážky Brock McGinn. Na další gól se čekalo až do prodloužení, které rychle ukončil individuální akcí J.T. Miller. "Je vždy těžké hrát v této lize dvě utkání ve dvou dnech, ale odehráli jsme výborný zápas. Všechny čtyři lajny šlapaly, dobře chytal i gólman, a proto máme alespoň bod," řekl trenér Anaheimu Dallas Eakins.

Výsledky středečních zápasů NHL:
Detroit - Chicago 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Branky: 23. Walman, 39. Larkin, 53. Raymond, 56. KUBALÍK - 16. a 18. Raddysh, 47. J. Anderson. Střely na branku: 41:20. Diváci: 19 181. Hvězdy zápasu: 1. KUBALÍK (Detroit), 2. Raddysh (Chicago), 3. Raymond (Detroit).
Winnipeg - Minnesota 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky: 28. Stanley, 38. Niederreiter - 15. M. Foligno, 28. F. Gaudreau, 29. Hartman, 60. M. Shaw. Střely na branku: 48:23. Diváci: 13 148. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. M. Foligno (oba Minnesota), 3. Niederreiter (Winnipeg).
Vancouver - Anaheim 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 15. a 61. J.T. Miller, 35. Kuzmenko - 4. Terry, 35. McGinn. Střely na branku: 34:22. LUKÁŠ DOSTÁL odchytal za Anaheim celý zápas, inkasoval tři branky z 34 střel a úspěšnost zásahů měl 91,2 procenta. Diváci: 18 617. Hvězdy zápasu: 1. E. Pettersson (Vancouver), 2. Zegras (Anaheim), 3. J.T. Miller (Vancouver).

Reklama