Hlavní obsah

Chicago slavnostně vyřadí dres slovenského útočníka Hossy

Slovenský útočník Marián Hossa si v Chicagu užije pět a půl let po nuceném konci hokejové kariéry další výjimečný večer. Blackhawks, s nmiž slavil třikrát Stanleyův pohár, vyřadí Hossův dres s číslem 81. Ke stropu haly vystoupá 20. listopadu před zápasem s Pittsburghem.

Marián Hossa se Stanley Cupem.

Článek

Hossa strávil v NHL sedmnáct sezon, hrál i za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh a Detroit. S Chicagem vyhrál ligu v letech 2010, 2013 a 2015. Naposledy hrál v sezoně 2016/17, poté oznámil, že musí přestat kvůli kožní chorobě a vedlejším účinkům léků. K hokeji už se nevrátil. Letos v dubnu podepsal s Blackhawks na den smlouvu, aby v jeho dresu symbolicky ukončil kariéru.

V klubové historii bude osmým hokejistou, jemuž se pocty v podobě vyřazeného dresu dostane. Pod stropem haly United Center už visí od Glenna Halla (číslo 1), Tonyho Esposita (35), Pierrea Pilotea a Keitha Magnusona (oba 3), Bobbyho Hulla (9), Denise Savarda (18) a Stana Mikity (21).

Slovensko reprezentoval Hossa na osmi mistrovstvích světa a čtyřech olympijských hrách a loni v listopadu byl přijat do hokejové Síně slávy.

Reklama

Související témata: