Hlavní obsah

Chvíle hrůzy v Madison Square Garden! Bek Ottawy upadl do bezvědomí

Chvíle hrůzy si prožili fanoušci přítomní v Madison Square Garden při utkání NHL mezi domácími hokejisty New Yorku Rangers a Ottawy. Osmadvacetiletý kanadský obránce Senátorů Mark Borowiecki upadl po souboji s Brendanem Smithem hlavou na mantinel, utrpěl otřes mozku a na chvíli zůstal v bezvědomí.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Obránci Ottawy Marku Borowieckému (uprostřed) pomáhá spoluhráč Derick Brassard a člen realizačního týmu.

Článek
Fotogalerie

Borowiecki se ve 48. minutě hnal za nahozeným kotoučem do útočného pásma a u zadního mantinelu se střetl se Smithem. Zadák Senators po kontaktu nekontrolovaným pádem narazil hlavou na mantinel a ležel bezvládně na ledě. Podle kouče Ottawy Bouchera byl i krátkou dobu v bezvědomí.

Na ledě se okamžitě strhla potyčka a sudí následně Smithe vyloučili na pět minut a do konce utkání. „Myslím, že to bylo trošku přísné rozhodnutí. Se dvěma minutami za nedovolené bránění bych souhlasil, ale tenhle trest... Proběhl mezi námi oční kontakt a on očekával, že dojde ke srážce," řekl Smith po zápase, který Rangers vyhráli 3:0.

Borowieckému museli pomoct do kabiny spoluhráči Bobby Ryan, Derick Brassard, Johnny Oduya a rovněž člen realizačního týmu. Vedení Ottawy zatím neupřesnilo, jak dlouho bude rodák z Ontaria mimo hru.

„K takovým zákrokům dochází neustále, teď to ale mělo nešťastný závěr. Nikdy nechcete vidět někoho zraněného, snad bude v pořádku," doufá Smith.

Reklama

Související témata: