Hlavní obsah

NY Rangers - Carolina 5:2Stav série 3:3Chytil dal dva góly a udržel hokejisty Rangers ve hře o postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Caroliny v šestém zápase 2. kola play off NHL prohráli na ledě NY Rangers 2:5 a nevyužili postupový mečbol. Jezdci, v jejichž dresu zářil autor dvou gólů Filip Chytil, srovnali stav série na 3:3 na utkání. Chytil byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Český hokejový útočník Filip Chytil pomohl dvěma góly NY Rangers k výhře 5:2 nad Carolinou. Na snímku slaví se spoluhráči jednu ze svých tref.

Článek

Rangers, kteří vyhráli i třetí domácí zápas v sérii, měli skvělý nástup. V desáté minutě vedli Jezdci 2:0 a nakročili k vítězství.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky pak přišla první velká chvíle pro Chytila. Ten z pozice pravého křídla vypálil pod horní tyčku a lapačka gólmana Caroliny jen máchla do prázdna - 3:0. Následně sice hosté korigovali skóre, ale ještě před druhou přestávkou náskok Jezdců opět narostl.

Prosadil se opět Chytil. Tentokrát z pozice levého křídla, když zaskočil gólmana hostů bekhendovým zakončením, které skončilo v horním růžku a fanoušci šíleli nadšením. Přestřelka v prostřední dvacetiminutovce nebrala konce a Carolina dokázala korigovat na 2:4. Asistenci si u trefy Trochecka připsal pro změnu český útočník Martin Nečas.

Rangers už ale komplikace nepřipustili a ve třetí třetině Panarinem pečetili v přesilové hře výhru. V rozhodujícím sedmém duelu série však bude mít výhodu domácího ledu Carolina.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
New York Rangers - Carolina 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky: 24. a 27. Chytil, 8. Motte, 10. Zibanejad, 48. Panarin – 26. Skjei, 33. Trocheck (Nečas). Střely na branku: 25:39. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Chytil, 2. Šesťorkin, 3. Goodrow (všichni NY Rangers). Stav série 3:3.

Reklama

Související témata: