Hlavní obsah

NY Rangers - Colorado 3:7Chytilovy body mírnily debakl Rangers, děsivá série porážek Flyers pokračuje

Český hokejový útočník newyorských Rangers Filip Chytil si v souboji s Coloradem podruhé v sezoně připsal dva body za gól a asistenci, vysokou prohru 3:7 ale odvrátit nedokázal. Ve středečním programu NHL nepomohl k vítězství ani David Pastrňák, který v souboji Bostonu s Vancouverem asistoval u jediné branky Bruins při prohře 1:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Noah K. Murray, ČTK/AP

Filip Chytil se raduje ze spoluhráči z branky

Článek

Colorado v New Yorku slavilo jasné vítězství především zásluhou výborně odehrané druhé části, kterou ovládlo 5:0. Gólem a dvěma asistencemi pomohl Avalanche k vítězství čtvrtý nejproduktivnější hráč soutěže Nazem Kadri. Dvě branky vstřelili Logan O'Connor a Mikko Rantanen.

Rangers vstoupili do utkání lépe a podíl na tom měl také Chytil. V 19. minutě český útočník našel Nilse Lundkvista, jenž první brankou v NHL v kariéře poslal Rangers do vedení 2:1. Mezi střelce se Chytil zapsal v 52. minutě, kdy snížil na 3:6. Rodák z Kroměříže dostal mezi kruhy přesnou přihrávku od Alexise Lafrenierea a střelou na lapačku Darcyho Kuempera se prosadil potřetí v sezoně. Chytil přerušil šestizápasové čekání na bod a rozšířil svoji bilanci na tři góly a stejný počet asistenci.

Rangers kvůli nepovedené druhé třetině prohráli poprvé po sedmi zápasech a nevyužili příležitost posunout se do čela Východní konference. "Darovali jsme jim příliš mnoho šancí na skórování. V obraně jsme nehráli tak tvrdě, jak by bylo potřeba a jak jsme si před zápasem řekli. Colorado dokázalo využít našich nedorazů a celkem jednoduše nás porazilo," řekl trenér Rangers Gerard Gallant.

Vancouver se v utkání proti Bostonu ujal vedení v 36. minutě, kdy se prosadil Brock Boeser. Aktivnější Bruins dokázali ve třetí třetině srovnat. J. T. Miller faulem nabídl Bostonu dvojnásobnou početní výhodu a Bruins s jejím využitím dlouho neotáleli. Po devíti sekundách poslal Pastrňák nabídku na teč Patrici Bergeronovi a kapitán Bruins devátou brankou v sezoně vyrovnal.

Český reprezentant bodoval po dvou zápasech a posunul se zpět do čela produktivity českých hokejistů v soutěži. Stejně jako Pastrňák s bilancí 8+12 má 20 bodů také Jakub Voráček (1+19).

Rozhodnutí přinesly až nájezdy a v těch byli úspěšnější domácí hráči. Na straně Bostonu neuspěl ani Pastrňák, ani Charlie Coyle, zatímco za Vancouver se prosadili J. T. Miller a Bo Horvat. Kanadský celek vyhrál i druhý zápas pod vedením nového trenéra Bruce Boudreaua a pozvolna stoupá tabulkou Západní konference. Boston na Východě drží deváté místo.

V zápase dvou trápících se mužstev na sebe narazili hokejisté New Jersey a Philadelphie. Devils prohráli předchozí čtyři utkání, Flyers dokonce devět. Vzájemný duel vyzněl výrazně lépe pro domácí New Jersey, které zvítězilo 3:0 a přiblížilo se pozicím zajišťujícím play off na pouhé čtyři body.

"Je těžké se na tu sérii nesoustředit. Musíme se jí ale přestat zaobírat a hledět směrem dopředu, jinak se z ní vyhrabat nedokážeme," konstatoval prozatímní trenér Flyers Mike Yeo po šestém utkání bez bodového zisku v řadě. Během desetizápasové šňůry porážek jeho tým od poloviny listopadu získal jen dva body.

Hlavní podíl na výhře Devils měli brankář Mackenzie Blackwood, kryl všech 25 střel, a útočník Jasper Bratt, autor gólu a asistence. Jejich spoluhráč Pavel Zacha v závěru druhé části vstřelil za stavu 2:0 rovněž branku, ale po trenérské výzvě ji odvolal videorozhodčí.

Hokejisté Vegas otočili domácí duel s Dallasem a ukončili sedmizápasovou vítěznou sérii Stars. Golden Knights prohrávali 1:3, třemi góly ve třetí části ale skóre zvrátili a zvítězili 5:4. Vítěznou branku vstřelil v 56. minutě Max Pacioretty.

Českému útočníkovi Dallasu Radku Faksovi duel nevyšel. Za 18 minut na ledě si ve statistice plus/minus připsal tři záporné body.

Výsledky NHL:
Vancouver - Boston 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 36. Boeser, rozhodující sam. nájezd J. T. Miller - 45. Bergeron (Pastrňák). Střely na branku: 32:36. Diváci: 18:403. Hvězdy zápasu: 1. Demko (Vancouver), 2. Swayman (Boston), 3. Boeser (Vancouver).
NY Rangers - Colorado 3:7 (2:1, 0:5, 1:1)
Branky: 7. Trouba, 19. Lundkvist (Chytil), 52. Chytil - 5. a 54. Rantanen, 38. a 38. L. O'Connor., 25. MacKinnon, 27. Kadri, 31. Newhook. Střely na branku: 30:39. Diváci: 16.714. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. O'Connor, 3. D. Toews (všichni Colorado).
New Jersey - Philadelphia 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 26. Bratt, 32. Mercer, 60. M. McLeod. Střely na branku: 27:25. Diváci: 12.163. Hvězdy zápasu: 1. Blackwood, 2. Bratt, 3. Mercer.
Vegas - Dallas 5:4 (0:1, 2:2, 3:1)
Branky: 21. a 55. Mark Stone, 37. Marchessault, 50. Amadio, 56. Pacioretty - 28. a 49. Pavelski, 10. J. Robertson. 23. Seguin. Střely na branku: 45:23. Diváci: 17.843. Hvězdy zápasu: 1. Mark Stone, 2. Pacioretty, 3. Pietrangelo.

Reklama