Hlavní obsah

Columbus poslal Balaštíka na farmu a stáhl si Pruska

COLUMBUS

Český hokejový útočník Jaroslav Balaštík byl poslán z Columbusu do nižší soutěže AHL do celku Syracuse Crunch. Vedení Blue Jackets si z farmy naopak stáhlo brankáře Martina Pruska a do AHL poslalo kanadského gólmana Pascal Leclaire. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

Pětadvacetiletý Balaštík zamířil do Columbusu v létě ze Zlína, když s klubem, který si ho vybral v roce 2002 jako 184. hráče v draftu, podepsal roční smlouvu. Za Blue Jackets odehrál nejlepší kanonýr uplynulých dvou sezón extraligy v NHL zatím pět utkání a zaznamenal jednu asistenci.

V přípravných zápasech se mu dařilo lépe, když si v sedmi duelech připsal čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek. Navíc jednou rozhodl samostatné nájezdy.

O čtyři roky starší Prusek byl do AHL poslán před startem sezóny. Mistr světa z Lillehammeru z roku 1999 odchytal za Crunch tři zápasy s průměrem 3,67 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 89 procent.

Smlouvu s Columbusem podepsal na začátku srpna jako volný hráč poté, co o něj už neměla zájem Ottawa. Za ni odchytal v NHL v letech 2001 až 2004 48 utkání s průměrem 2,23 gólu na zápas.

Reklama