Hlavní obsah

Crosby školil Ostrovany. Kapitán Tučňáků si pohrál s celou obranou včetně brankáře

Další z povedených večerů prožil v NHL útočník Sidney Crosby. Kapitán Pittsburghu zařídil obrat na ledě New Yorku Islanders, když ve třetí třetině nejprve v přesilovce vyrovnal na 2:2 a poté v prodloužení vstřelil vítězný gól Tučňáků. A ten stál skutečně za to! Šestadvacetiletý útočník se krásně protáhl mezi dvěma zadáky a poté bekhendem překonal brankáře Anderse Nilssona.

Foto: Brad Penner, Reuters

Hokejisté Pittsburghu Sidney Crosby (uprostřed), James Neal (18) a obránce Kris Letang (58) slaví gól do sítě New Yorku Islanders.

Článek

Pro celek z Pensylvánie se zápas v hale Nassau Coliseum zpočátku nevyvíjel příliš dobře. Domácí Ostrované vedli zásluhou Okposa 2:0, jenže šestnáct vteřin před druhou sirénou snížil Neal a poté začal na ledě řádit právě Crosby.

Ve 49. minutě nejprve zužitkoval početní výhodu, když tvrdou ranou z kruhu prostřelil Nilssona a v prodloužení pak ukázal svoji velikost. Ve středním pásmu obral o puk Vaneka, elegantně se proháčkoval mezi obránci De Haanem a Hamonicem a své úžasné sólo završil jemnou bekhendovou střelou nad vyrážečku gólmana Nilssona.

Crosby se vedle výhry radoval z patnáctého zásahu v sezóně a s osmatřiceti body nadále vévodí kanadskému bodování zámořské soutěže. Druhý Jevgenij Malkin na něj ztrácí bod.

Reklama

Související témata: