Hlavní obsah

Dacjuk bude chybět Detroitu nejméně dva zápasy

Detroit

Hokejisté Detroitu se musejí nejméně dva zápasy obejít bez svého druhého nejproduktivnějšího hráče Pavla Dacjuka. Šestatřicetiletý ruský útočník má nespecifikované zranění v dolní části těla.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Pavel Dacjuk (13) z Detroitu se raduje po gólu, který dal proti Edmontonu.

Článek

Určitě vynechá dnešní duel na ledě Floridy a páteční v Tampě Bay a kouč Red Wings Mike Babcock si není jistý, jestli bude Dacjuk k dispozici už v neděli v domácím duelu se St. Louis.

Dacjuk, který měl v sezóně potíže s ramenem a kyčlí, si připsal v 57 zápasech 58 bodů za 23 branek a 35 asistencí. Mistr světa z roku 2012 má v NHL na kontě celkem 881 utkání a 862 bodů (295+567). V play off zaznamenal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru ve 145 duelech 108 bodů (39+69).

Kadri z Toronta byl suspendován na čtyři zápasy

Kanadský útočník Nazem Kadri z Toronta byl v NHL potrestán zákazem startu ve čtyřech zápasech za nedovolený zákrok na hlavu na forvarda Matta Frasera z Edmontonu. Kadri fauloval soupeře v polovině třetí třetiny pondělního utkání na ledě Edmontonu, který Maple Leafs prohráli 1:4. Kadri byl v utkání vyloučen na dvě minuty.

Po dobu trestu přijde Kadri o více než 141 tisíc dolarů ze svého platu. Vynechat musí dnešní duel se San Jose a další zápasy v Ottawě, s Minnesotou a s Floridou. Do hry se čtyřiadvacetiletý forvard, který si v této sezóně připsal v 66 zápasech 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí, může vrátit v sobotu 28. března proti Ottawě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články