Hlavní obsah

Dallas se bojí o Seguina. Likvidační zákrok vyřadil Voráčkova soka na neurčito

Dallas

Sladké třetí vítězství v řadě, ale velká ztráta s ním. Dallas přišel v pátečním zápase NHL proti Floridě o tři útočníky. Hemského, Seguina a Eavese. Ani jeden z nich neodcestoval s týmem k dalšímu utkání. Zranění produktivního Seguina je pro Stars jistě nejbolestivější - viník Kulikov ho zasáhl tělem do výšky kolen. Kanaďan tak může týmu chybět hodně dlouho...

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Hvězdy Dallasu Tyler Seguin a Jamie Benn.

Článek

V 54. minutě utkání Stars a Panthers tribuny v Dallasu ztichly. Největší ofenzivní síla domácího týmu, zosobněná Tylerem Seguinem, se po drsném zákroku obránce Dmitrije Kulikova nemohla zvednout z ledu.

Ruský bek Floridy se při snaze o bodyček položil příliš nízko a nejprve trefil Seguinovo pravé koleno. „Byl to ošklivý zákrok," řekl trenér Dallasu Lindy Ruff. „Teď je na vedení NHL, aby se s tím vypořádalo. Dříve bych kvůli tomu řval, ale to ničemu nepomůže," řekl Ruff naštvaně.

Kouč hříšníka Gallant s trestem 5 plus do konce utkání bezvýhradně souhlasil, v otázce dodatečné suspendace už ale tak přesvědčený nebyl. „Upřímně nevím, co teď přijde," tvrdil kouč Panthers.

Seguin v číslech
- Kanadský útočník Tyler Seguin je třetí v kanadském bodování NHL, mezi střelci mu patří čtvrté místo. V Dallasu je třiadvacetiletý hráč suverénně nejproduktivnější.
- V početní výhodě je s 22 body pro tým z Texasu zdaleka největší přesilovkovou silou
- V sezóně si připsal 4 vítězné branky, víc žádný z hráčů Stars nenastřílel. Má téměř 17% podíl na všech gólech svého týmu v sezóně

„Bylo to od jejich beka zbabělé. (Seguin) poslal puk pryč, pak se tam (Kulikov) zjevil a sestřelil ho takhle přes koleno," zlobil se Seguinův spoluhráč Fiddler. „Ve hře není prostor pro něco takového, později se s ním vyrovnáme," slíbil dallaský centr pomstu.

Aleš Hemský odstoupil už v první třetině kvůli zranění v dolní části těla. Jak dlouho bude chybět, se zatím neví. Stejné je to s Patrickem Eavesem, jenž schytal ránu pukem do hlavy.

Dallas je po výhře 2:0 na 11. místě Západní konference, na play off ztrácí tři body, Florida je ve Východní devátá s čtyřbodovou ztrátou na postupovou osmičku.

Kanadské bodování NHL:
1.P. Kane(Chicago)5663(27+36)
2.Voráček(Philadelphia)5560(18+42)
3.Seguin(Dallas)5559(29+30)
4.Crosby(Pittsburgh)5158(19+39)
5.Bäckström(Washington)5557(16+41)
38.Hudler(Calgary)5243(16+27)
49.Vrbata(Vancouver)5140(21+19)
52.Palát(Tampa Bay)5340(11+29)
71.Plekanec(Montreal)5437(16+21)

Reklama

Související témata: