Hlavní obsah

Další úspěch! Nečas se v NHL podruhé během března prosadil mezi hvězdy týdne

Aktualizováno

Hokejový útočník Martin Nečas z Caroliny byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL. Dvaadvacetiletý centr se dočkal ocenění již podruhé během března, před třemi týdny se stal třetí hvězdou týdne. Jako první hvězda byl oceněn obránce Adam Fox z New York Rangers, třetí je brankář Juuse Saros z Nashvillu.

Foto: James Guillory, Reuters

Martin Nečas z Caroliny byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL

Článek

Nečas prožívá v dobře hrajícím týmu Hurricanes skvělou sezonu, v níž má zatím průměr takřka bodu na zápas. Za 30 odehraných utkání si připsal 28 bodů díky devíti gólům a 19 asistencím, v týmové produktivitě je lepší než on pouze Fin Sebastian Aho.

Rodák z Nového Města na Moravě Nečas je navíc lídrem svého celku s 16 plusovými body v hodnocení účasti na ledě.Za minulý týden dokázal bývalý hráč extraligového Brna a účastník mistrovství světa 2018 Nečas nastřádat za tři starty sedm bodů (4+3) a pomohl klubu z Raleighu ke třem výhrám.

Zaskvěl se především při sobotní výhře 4:3 nad Tampou Bay. V duelu s obhájci Stanley Cupu byl u všech čtyř gólů svého týmu, podruhé za kariéru v NHL předvedl čtyřbodové představení (2+2), dal vítěznou branku a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Hurricanes patří aktuálně mezi tři bodově nejúspěšnější týmy ligy.

Rangers sice za minulý týden vyhráli jen dva ze čtyř zápasů, ale Fox se zaskvěl celkem 11 body za gól a deset nahrávek. Při výhře 8:3 na ledě Philadelphie zaznamenal pět asistencí. S 29 body díky třem brankám a 26 asistencím je třetím nejproduktivnějším obráncem v lize.

Predators odehráli v minulém týdnu čtyři zápasy, pokaždé uspěli a protáhli vítěznou sérii na pět utkání. Saros z toho odchytal tři duely a inkasoval dohromady pouze dvakrát z 82 střel. Připsal si i dvanácté čisté konto v NHL. V této sezoně má finský brankář z 18 startů průměr 2,38 obdrženého gólu a úspěšnost 92,3 procenta.

Reklama

Související témata: