Hlavní obsah

Bučení, zpackaná koncovka. Pastrňák a spol. hoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to tak. Víc porážek v prodloužení nebo po nájezdech než Boston v NHL nikdo nemá. Pod tu patnáctou v sezoně se tentokrát podepsal zpackaný závěr utkání s Edmontonem. „To se nemělo stát,“ zoufal si po prohře 1:2 Pavel Zacha.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Hokejisté Edmontonu (v bílém) se radují z výhry po prodloužení v zápase s Bostonem

Článek

Od 45. minuty vedli po jeho ráně bez přípravy Bruins 1:0, jenže vedení zase neudrželi. A když německý útočník Oilers Leon Draisaitl v prodloužení rozhodl, ozvalo se z hlediště TD Garden temné bučení.

Na bostonské fanoušky je toho poslední dobou nějak moc. David Pastrňák a spol. jsou sice stále druhým nejlepším týmem Východní konference, jenže z posledních třinácti utkání Boston prohrál devět…

„Nesmíme se na posledních pět deset minut stáhnout, je potřeba na soupeře dál tlačit a navýšit náskok,“ vykládal zklamaný Zacha. Od pauzy na All-Star Game vyhráli Bruins jen pět zápasů, což je stejný počet jako u týmů Columbusu a Ottawy, které jsou v této sezoně podprůměrné.

„Měli jsme pocit, že už je to naše, ale zase nám to vyklouzlo z rukou,“ tvrdil švédský gólman Linus Ullmark, jedno ze jmen, o nichž se spekuluje v souvislosti s páteční uzávěrkou trejdů. Měsíc a kousek před koncem základní části ale Boston evidentně potřebuje nakopnout. Po výborném představení v Torontu (4:1) křivka výkonu zase poklesla.

„Musíme najít cestu, jak tyhle zápasy vítězně uzavřít. Zažili jsme to v sezoně mockrát. Vedeme, jenže během posledních minut inkasujeme,“ brumlal Zacha. Po Utkání hvězd se to Bruins přihodilo ve Vancouveru, v Edmontonu, doma s LA…

A pak je tu další faktor. Když je po šedesáti minutách na tabuli skóre remízový stav, na Bruins padne deka. Z posledních osmi nastavení či nájezdů vydolovali extra bod jen dvakrát. A když Danton Heinen při edmontonské power play pod tlakem netrefil prázdnou branku, přišel konec, na jaký si bostonští fanoušci začínají zvykat.

Nejvyšší čas, aby Boston zase šlápnul na plyn. Na ledě a nejspíš i v zákulisí. O obráncích Noahu Hanifinovi (Calgary), Jakeu Middletonovi (Minnesota) a centrovi Adamu Henriqueovi (Anaheim) se mluví jako o ideálních posilách.

Pod platovým stropem ale Bruins disponují jen 60 tisícovkami dolarů a v letošním draftu ani nemají volby v prvních třech kolech, které by se daly využít na případný trejd. Generální manažer Don Sweeney tak má už jen pár desítek hodin na to, aby to nějak vykoumal.

Reklama