Hlavní obsah

Debakl na uvítanou. Nechtěný kouč se vřelého přijetí nedočkal

Poslední týdny svého angažmá ve Philadelphii slýchával z hlediště čím dál častěji naštvané pokřiky fanoušků Flyers na svou adresu. "Hakstol ven! Vyhoďte Hakstola!" Necelé tři roky po předčasném konci v Pensylvánii se Dave Hakstol do Wells Fargo Center vrátil na lavičce Seattlu. A tým nováčka NHL odjížděl s debaklem 1:6.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Kouč Seattlu Dave Hakstol při utkání s Nashvillem.

Článek

Příznivci Flyers, u kterých třiapadesátiletý trenér, upadl v nemilost, neskrývali nadšení.

"Nespolupracovali jsme, nechytili jsme rytmus. No a tohle je výsledek," povzdechl si první hlavní kouč v dějinách Kraken.

V historii Flyers měl pořadové číslo 19, když na jaře 2015 nahradil ve funkci bývalého bitkaře Craiga Berubeho. Hakstol vstoupil do NHL jako vůbec první kouč z univerzitního hokeje, na vyšší úrovni si nejprve potřeboval utvořit vazby.

Na pivu s Voráčkem

Ještě před svou první sezonou u Flyers zamířil do Prahy za klíčovou postavou týmu Jakubem Voráčkem. V restauraci sv. Václava v centru tehdy vypili nejedno pivo a nový kouč ochutnal i knedlíky a vepřové koleno.

Ze tří kompletních sezon pod Hakstolovým vedením Philadelphia dvakrát postoupila do play off, ve kterém však hned vypadla v prvním kole. Ve čtvrté sezoně se problémy klubu nakupily. Na konci listopadu dostal padáka generální manažer Ron Hextall. Trenér Hakstol ho 'přežil' jen o tři týdny.

"Když se komunikace pokazí, musíte provést změnu. Cítil jsem, že je v zájmu všech, včetně Davea, abychom tohle rozhodnutí udělali raději co nejdřív," řekl nový GM Chuck Fletcher na adresu kouče, jenž měl u Flyers celkovou bilanci 134-101-42. V počtu zápasů se tak Hakstol dostal na třetí příčku klubové historie, v počtu výher na pátou.

"Je pořád trochu zvláštní vidět ho na soupeřově lavičce. Pro něj je dobré, že má novou práci na takové úrovni. Ať se mu daří, ale ne proti nám," řekl útočník Flyers Travis Konecny.

"Na Philadelphii mám hodně dobrých vzpomínek a je tady stále i dost mých dobrých přátel," tvrdil Hakstol.

Fanoušci Flyers ale mezi ně evidentně nepatří a po pondělním zápase mohli cítit silné zadostiučinění.

Reklama

Související témata: