Hlavní obsah

Dlouhé zkoumání a Vejmelkova radost. Vyrovnávací gól neplatil, Arizona nečekaně loupila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžce se brankář Arizony Karel Vejmelka zvedal z ledu, když Toronto v zoufalém náporu 39 sekund před vypršením třetí třetiny srovnalo na 3:3. Po dlouhém přezkoumávání situace si ale mohl oddechnout. Gól domácího Alexandra Kerfoota neplatil. Na videu byla po trenérské výzvě Coyotes odhalena přihrávka rukou. Hosté přidali ještě trefu do prázdné branky a z Kanady odvezli nečekanou výhru 4:2.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Český gólman Karel Vejmelka oslavuje vítězství Arizony Coyotes se spoluhráčem Zackem Kassianem.

Článek

Obránce Toronta Morgan Rielly totiž podle verdiktu přihrál u mantinelu nedovoleným způsobem. Rozbor sporné situace se ale moc nezdál koučovi hokejistů Toronta.

"Viděl jsem pár věcí, které zjevně mění směr dráhy puku. Vedla se debata, jestli zasáhl Riellyho hokejku, nebo brusli Claytona Kellera. Je šílené, že se vůbec bavíme o takových maličkostech," hudral Sheldon Keefe.

Vejmelka v úvodních dvou startech inkasoval šestku v Pittsburghu a pět gólů na ledě Bostonu, když dohromady čelil 95 střelám. Tentokrát předvedl 26 zákroků a připsal si první výhru sezony. Na hodně nečekaném místě.

"Všichni víme, čeho jsou Leafs schopni. A taky víme, jak tahle sezona s největší pravděpodobností dopadne - budou opravdu dobří a zahrají si o Stanley Cup. O to víc jsem na náš tým pyšný, protože jsme to oddřeli jako koně," tvrdil útočník Arizony Christian Fischer.

To ambice Coyotes jsou znovu skromné. Prvních šest utkání sezony tráví na cestách, než bude nachystán jejich dočasný azyl - pouze pětitisícová hala v Tempe, kde budou hrát poté, co opustili arénu v Glendale.

"V týmu ale máme odhodlané kluky. Po celý zápas blokovali střely, tvrdě bojovali. Jsem hrdý na to, jak jsme to Torontu ztížili," děkoval kouč vítězů André Tourigny.

Toronto bylo v předsezonních prognózách řazeno na špici Atlantické divize, ale start základní části není vůbec přesvědčivý. Ze čtyř zápasů mají Maple Leafs čtyři body.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Český brakář Arizony Karel Vejmelka zasahuje.

"Rozdíl mezi námi a Arizonou je v tom, že my máme elitní hráče. Ti ale nenašli svůj rytmus a nehráli jako elitní hráči. Nedokázali se prosadit," řekl Keefe a mířil tím hlavně na nejlepšího kanonýra minulé sezony Austona Matthewse, který na Vejmelku pálil neúspěšně čtyřikrát. Po čtyřech startech má však skromnou bilanci 1+1.

Reklama

Související témata: