Hlavní obsah

Dojemný moment při restartu NHL. Náš hokejový svět má zlomené srdce, smutní hvězda Calgary

Edmonton/Praha

Do jejich prvního zápasu po dlouhé koronavirové přestávce zbývalo jen pár minut, když se zahajovací pětky obou týmů seřadily na modré čáře a povstali i všichni hráči na střídačkách a členové realizačních týmů Edmontonu a Calgary. To kvůli uctění památky hokejového útočníka Oilers Colbyho Cavea, který 11. dubna zemřel v pouhých 25 letech kvůli krvácení do mozku.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Edmontonu a Calgary před vzájemným zápasem uctili památku útočníka Oilers Colbyho Cavea, který v dubnu zemřel.

Článek

Na kostce nad ledem v edmontonské hale Rogers Place běželo zhruba minutu dlouhé video, které obsahovalo highlighty kanadského centra, jenž za tři sezony v NHL v dresu Bostonu a Edmontonu odehrál dohromady 67 zápasů.

Na videu nechyběl Caveův první gól v nejslavnější hokejové soutěži světa nebo moment, kdy podepisuje dres mladé fanynce se slovy, že teď už si jej bude navždy pamatovat...

„Bylo to dojemné vzdání holdu a pocta Colbymu Caveovi. Náš hokejový svět má dál zlomené srdce," napsal po zápase, který Olejáři vyhráli 4:1, na svůj Twitter hvězdný útočník Flames Matthew Tkachuk.

Cave, jenž v aktuálním ročníku NHL odehrál za Edmonton 11 utkání, byl 7. dubna po náhlém krvácení do mozku hospitalizován na jednotce intenzivní péče v torontské nemocnici. Lékaři mu při operaci odstranili koloidní cystu, která tlačila na mozek. Od té doby ležel v umělém spánku a 11. dubna zemřel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.