Hlavní obsah

Dostál se divil, Gudas trpěl. Anaheim potopilo video a gól bruslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle porážka bolela. Obrazně i doslova. Hokejisté Anaheimu přišli v závěru nedělního zápasu s Detroitem o Radko Gudase i naději na výhru. Českého brouska zranila střela Davida Perrona, Ducks následně potopil gól na 2:3 dosažený bruslí.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Brankář Anaheimu Lukáš Dostál při zákroku v zápase s Detroitem.

Článek

Gólman Lukáš Dostál reklamoval u sudích, že detroitský Michael Rasmussen dostal puk do anaheimské branky kopnutím, kanadský útočník každopádně usměrnil přihrávku Moritze Seidera za čáru šikovně nohou. A po přezkoumání byla branka uznána.

Ducks podobně nepotěšila ani situace ze druhé třetiny, kdy po objetí branky zakončoval Joe Veleno a Dostál zasáhl betonem. Video ale odhalilo, že puk už byl patrně za čarou, čehož si z aktérů situace nikdo nevšiml.

„Předpokládám, že liga má záběr, ze kterého to bylo patrné. Já ale neviděl nic, co by ukazovalo, že puk přešel brankovou čáru,“ divil se kouč Anaheimu Greg Cronin.

Ducks měli v utkání extrémní motivaci, jelikož do Honda Center zavítali v rámci speciální akce kluboví hrdinové minulosti Teemu Selänne, Jean-Sebastian Giguere, Chris Pronger a bratři Niedermayerové. Ani před nimi ale Ducks na body nedosáhli.

„Bylo hezké vidět tyhle kluky, kteří tu dostali hokej na mapu a získali pro Anaheim Stanley Cup,“ líčil služebně nejstarší aktivní hráč Ducks Cam Fowler. Současnost je ale pro kalifornský tým mnohem složitější. Od 15. listopadu má bilanci 4-19-1, což je zdaleka nejhorší výsledek v NHL. S Detroitem to byla pátá porážka v řadě. Z minulých osmi domácích utkání prohrál Anaheim sedm.

Nepomohlo ani 25 Dostálových zákroků včetně parádního zásahu vyrážečkou proti střele Alexe DeBrincata. Zlikvidoval také únik J. T. Comphera a zabránil i střele Patricka Kanea z bezprostřední blízkosti. Všechno málo platné.

Navíc se zranil Gudas, když ho necelé dvě minuty před koncem v oslabení štípl Perronem vypálený puk. Na střídačku pak vousatý bek dojel v předklonu s pomocí spoluhráče.

„Téhle situaci se dalo úplně vyhnout. Naše kluky, co chodí na oslabení, to staví do těžkých problémů,“ postěžoval si Fowler na předchozí faul v útočném pásmu.

I přes výsledkovou bídu posledních týdnů Anaheim ale není na úplném dně NHL. Ještě hůř jsou na tom Chicago a sousedé ze San Jose.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.