Hlavní obsah

Druhá půlka sezony bude lepší, věří Nečas. Hurricanes s ním nový kontrakt zatím neřešili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Mohlo by to být lepší,“ přikyvoval hokejista Caroliny Martin Nečas, když během on-line rozhovoru s českými novináři mluvil o výkonech svých i celého týmu. Momentálně 24letý útočník řeší zranění ramene, které mu podle jeho odhadů znemožní účast v dalších dvou až třech zápasech NHL.

Foto: James Guillory, Reuters

Martin Nečas z Caroliny při utkání s Montrealem.

Článek

„Aspoň se proti Anaheimu vyhnu Gudymu (Radko Gudasovi), jdeme spolu jen na večeři,“ usmál se. Pak už to nejproduktivnější hráč Hurricanes minulé sezony hodlá zase rozbalit. Nepůjde jen o klubové výsledky, ale i jeho nový kontrakt.

Posunula se nějak jednání o smlouvě?

Zatím vůbec. Nemluvili jsme o tom ani v létě, ani teď. Bude to zajímavé, ale já se starám o sezonu. A co bude, bude.

S Hurricanes jste sice na druhém místě Metropolitní divize 4 body nad hranou postupu do play off, ale asi se od vás čekaly vyrovnanější výkony, nemyslíte?

Měli jsme šňůru pěti zápasů, která nás v tabulce posunula dopředu, ale je to tam hodně namačkané. Určitě jsme ještě nehráli náš nejlepší hokej.

Na papíře máte možná nejsilnější defenzivní řady v NHL, ale počty inkasovaných gólů vás řadí spíš do průměru. Čím to je?

Týmy proti nám hrají hodně agresivně, jsou dobře připravení. Bylo na nás hodně přečíslení, 2 na 1, 3 na 2. Máme sice většinou víc střel, ale šance soupeřů bývají nebezpečnější. Chce to hrát trochu opatrněji. Přitom bych řekl, že styl jsme moc nezměnili, jen to chce utěsnit. Lepší mít ale problémy na začátku než v play off.

Předchozí sezonu jste posbíral 70 bodů, tu aktuální máte rozjetou na nějakých 55. Je za tím třeba i tlak, který je teď na vás o dost větší?

Chci hrát samozřejmě líp, ale tlak u nás v Carolině necítím. Možná v New Yorku nebo v Kanadě by to bylo horší. Sedmdesátibodovou jsem měl zatím jen jednu a rád bych na ni navázal. Věřím, že druhá půlka bude lepší. I když sebevědomí asi není tam, kde by mělo být. Musím makat a snažit se dát tomu všechno.

Nejvíc zápasů jste odehrál na centru s Jesperi Kotkaniemim, jak to funguje?

My spolu nastupovali už minulý rok. Občas hrajeme druhou, občas čtvrtou lajnu. Když prohrajeme, tak se to hodně mění. Ještě jsme neukázali, na co máme.

Na kontě máte pro sebe nezvyklých 13 minusových bodů. Jak si to vysvětlujete?

To je taková statistika, která není příjemná, ale na plus-minus moc nekoukám, celkově chci svoji hru vylepšit.

Podle NHL Edge jste jako jeden z osmi hráčů v této sezoně překonal na ledě rychlost 38 kilometrů za hodinu. Jak na téhle dovednosti pracujete?

Viděl jsem to jen jednou, ale moc to nesleduju. Nevím, k čemu by mi to bylo. Ale na bruslení pracuju pořád, i mimo led. Bez dobrého bruslení se těžko hraje v NHL.

Vyzkoušet si soutěž v rychlosti bruslení na All-Star Game by vás nelákalo?

Tam bude od nás (Sebastian) Aho. Ten si to zaslouží, má super sezonu. Já během přestávky jedu na pár dnů na dovolenou, ale teď spíš řeším, abych byl zdravý.

Co jste jako trojnásobný účastník MS do 20 let vlastně říkal na letošní český bronz?

Tím, že se to hrálo ve Švédsku, tak časy byly posunuté. V době zápasů jsme trénovali a moc jsem toho neviděl. Od zápasu s Finy jsem odcházel za stavu 3:5, a když jsem se vrátil, bylo to 8:5. Taky jsme se tu s klukama sázeli před čtvrtfinále s Kanadou, nad kterou se moc často nevyhrává. Škoda prohraného semifinále se Švédy, ale bronz je úspěch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.